Dobrý den,
Vždy, když otevřu více oken (okolo 5 - to není moc!), zmrznou mi panely a nemohu si například obnovit okno kliknutím na jeho ikonu na panelu, nemohu ani myškou vlézt do menu Aplikace, Místa, Systém, nemohu zobrazit Plochu nebo přepnout na druhou plochu pomocí ikony na panelu, nemohu spustit aplikace pomocí spouštěče na panelu ani se odhlásit pomocí ikonky. Vlastně jediné jak panel projevuje svou přítomnost je lehké stínování, které se na něm objeví, pokud na něj kliknu. A týká se to obou panelů, ketré mám. Naopak mi fungují ikonky jako zvuk a připojení k síti i koš.
Je to velice nepohoodlné pokud se mi toto stane a už mám vyzkoušeno, že se to stane vždy, pokud si otevřu moc oken, i třeba jen okna firefoxu (je to ta beta co byla na cd) nebo gimp, zkrátka různé (i když nevylučuji, že by za toto chování mohla právě ff).
Nikdy se mi nepodařilo, dostat se z tohoto stavu, aniž bych restartoval počítač.
Jsem nováček (jedinou krátkou zkušenost mám s mandrivou, co se linuxu týče) a používám ubuntu 8.04 téměř tak, jak je na cd. (jediné změny byly aktualizace, které mi byly nabídnuty a instalace madwifi, kvůli ar5007eg a instalace nějakých kodeků a thunderbirdu...) Myslím však, že jsem problém nezpůsobil, neboť jsem se s ním setkal již brzy po instalaci, kdy jsem vlastně nic neměnil.
Ještě pro doplnění: systém běží na noťasu Acer aspire 5715Z a otázka se netýká kvality produktů firmy acer.
Pokud by někdo z vás měl nějaký nápad, budu vděčný za jakoukoli konstruktivní odpověď.