Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: selhání instalace  (Přečteno 1880 krát)

andresp

• Návštěvník
selhání instalace
« kdy: 22 Května 2008, 11:32:19 »
Ahoj všem,

pokoušel jsem se instalovat Linux na počítač Acer Aspire E 380 a s nepořízenou. Zkusil jsem i několik distribucí a u všech dochází pravděpodobně k HW problémům. Po instalaci OpenSuSe i dalších jsem viděl pouze rozmazanou obrazovku a nic více. V případě Kubuntu se mě ukázala pouze úvodní grafika a instalace už vůbec ne  :-[ Poradí mě někdo, jestli se dá s tím něco dělat? Všem děkuji za radu!

AMD® Athlon® 64 3800+ X2, 250 GB SATA II 7200ot. HDD, 2x 512 MB DDR II SDRAM, DVD-RW DL, nVidia GeForce 7500LE až 512 MB (PCIE, DVI), MS MCE RC hybridní TV tuner, čtečka paměťových karet 18 v 1, IEEE 1394a Firewire

luisah

• Závislák
Re: selhání instalace
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2008, 11:41:34 »
Nejdříve zkus při nabootování live CD (když si vybíráš co chceš dělat), stisknout F5 (dole na obrazovce - jsou popisky) a u Kubuntu by tam mělo být něco jako Záchranné KDE. Tím by jsi se mohl dostat k instalaci.
Popř. můžeš vyzkoušet altarnate CD - pouze instalační CD.
« Poslední změna: 22 Května 2008, 14:42:01 od Anna Taliánová »

andresp

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2008, 11:51:43 »
To jsem samozřejmně i zkoušel, všechna live cd reagovala špatně, jak jsem uvedl rozmazanou obrazovkou. Při zkoušce uplně prvni distribuce OpenSuse jsem zkusil vynechat krok nastavení HW profilů a pak mě vše naběhlo v pořádku, ale jen do té doby, než jsem udělal restart PC a pak mě zmizel kurzor myši a objevila se chybová hláška disku S.M.A.R.T.

Nevím, zda bych si pomohl a koupil komerční distribuci, tam předpokládám, že by měly být i komerční drivery a snad by to pomohlo, ale to je ve hvězdách.
Na starém dědečkovi mě běží Linux nádherně, tak mě mrzí, že PC uplně z jiné kategorie je to nefunkční. S Windows mám špatné zkušenosti ...
« Poslední změna: 22 Května 2008, 14:41:22 od Anna Taliánová »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2008, 12:07:12 »
Tak podobny problem bol na jednom HP a totiz ze nieco v nastaveni HW bolo blokovane od Biosu, pokial islo o iny OS, ako bol predinstalovany - teda Vista. Ja som vtedy vliezol do biosu a nasiel som (myslim v advanced modes) nejaku kolonku ohladne Wxp a other OS - bolo tam myslim enable. Dal som disable a vsetko slo, ako po masle. Asi slo o utilitu, ktora mala pocitac chranit pred inym OS. Bohuzial tac nemozem presne navigovat, pretoze si to presne nepamatam a taktiez Acer Bios bude iny ako HP. Len tam vlez a pokukaj - myslim, ze tvoj problem je tam. Ked nieco poseries, vzdy mozes dat load default settings ;D
« Poslední změna: 22 Května 2008, 12:10:28 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

andresp

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Května 2008, 12:13:14 »
díky za radu, zkusim to, co to udělá, dám pak vědět, jaký je výsledek

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.