Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem pri bootovani [vyřešeno]  (Přečteno 4313 krát)

hulk

• Návštěvník
problem pri bootovani [vyřešeno]
« kdy: 23 Května 2008, 18:19:25 »
Dobrý den, mám problém při bootování.V Gparted jsem odstranil linux a rozšířil místo pro windows.Teď strčím cd windows do mechaniky, ale při bootování to cd nenajde a najede mi grub s chybovou hláškou což je logické, když už tam lnuxy nemam.Nevěděl by někdo co stím? ???
« Poslední změna: 26 Května 2008, 20:29:37 od Tomáš Pikálek »

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
Re: problem pri bootovani
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2008, 18:25:10 »
nastavit bootování z cd v biosu? Je vůbec Win cd bootovatelné? (mám doma takový, který není a je s ním sranda :)) Funguje CR-ROMka? Jinak nevím...
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2008, 18:26:02 »

hulk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2008, 18:26:58 »
nastaveni v biosu je cd jako prvni ano,bootovatelne to cd je je to odzkouseny u kamose

šeďák

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2008, 18:37:50 »
Zkus při instalaci win odstranit stávající oddíly disku, vytvořit nové a zformátovat .

hulk

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2008, 11:10:23 »
tak pořád nic, při bootu mi žvejká cd a pak hodi grub chybovou hlášku a já stále živořím přes liveCd.Zkoušel jsem i bootdiskety na starší OS ale ty to také nevzalo.

truhlik

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 24 Května 2008, 11:36:48 »
Pokud nabootujete LiveCD Ubuntu a instalacni Windows ne tak je chyba v tom cedecku windows bud je poskozeno nebo ho mechanika nezkousne. Zkus tam hodit zalozni jestli mas.  ;)
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

hulk

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Května 2008, 12:11:13 »
Zkousel sem dve cd xpceck opravdu nevim co stim uz jedno cd je uplne nove jediny co me zbyde je asi koupit novej hdd a to se mi fakt nechce

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2008, 12:49:37 »
Zkousel sem dve cd xpceck opravdu nevim co stim uz jedno cd je uplne nove jediny co me zbyde je asi koupit novej hdd a to se mi fakt nechce

nezdá se vám to jako blbost?... jde o to, že jestli vám ubuntu nabootuje z live CD (grub nic do toho neřekne, nesputí se to přes upravený grub) tak systém je naprosto v pořádku a Windows by měli také bez problémů nabootovat.
Jinak se můžete pokusit disk úplně smazat nebo jen MBR pomocí
Kód: [Vybrat]
man dd
jinak mohu otázku co se Vám na ubuntu nelíbilo?

menganito

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 24 Května 2008, 12:54:40 »
Jednoznačne je problém v CD: buď nie je v poriadku, alebo je pokazená mechanika, alebo nemáš správne nastavený BIOS.
Grub s týmto nemá nič spoločné, ten by sa mal v tomto prípade načítať až po snahe bootovať z CD. Skús nejaké LiveCD, aby si overil či je to v CD alebo v mechanike/BIOS-e.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2008, 13:13:42 »
Jednoznačne je problém v CD: buď nie je v poriadku, alebo je pokazená mechanika, alebo nemáš správne nastavený BIOS.
Grub s týmto nemá nič spoločné, ten by sa mal v tomto prípade načítať až po snahe bootovať z CD. Skús nejaké LiveCD, aby si overil či je to v CD alebo v mechanike/BIOS-e.

on psal, že jede na livecd:) takže boot z cd mu jde:)

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 24 Května 2008, 13:20:02 »
Hmm, mas floppy disk?? Co takhle tam nacpat zachrannou disketu, ta ma v sobe DOS. Hodit instalacni cd Win do mechaniky a pak jednoduse spustit instalaci manualne. Je treba zjistit pismeno te mechaniky, to by slo asi pres fdisk, nebo co je to tam oddilovou utilitu a pak se jenom prehodit na mechaniku a zadat setup.exe..

menganito

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 24 Května 2008, 13:32:28 »
on psal, že jede na livecd:) takže boot z cd mu jde:)
Aha, sorry :-[

Potm mi z toho vychádza, len že to cD bude dajaké chrobačné :D Ale to mu zasa bootovalo úspešne inde... tak teda neviem :(

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #13 kdy: 24 Května 2008, 13:35:40 »
ja vim cim to je pocitac uz zpatky do sebe windows nechce  :D jeden typek rikal ze pocitace maj dusi a kdyz si neco usmysli tak to proste bude  :D

hulk

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 26 Května 2008, 20:08:36 »
Prominte za pozdni odpoved.Takze chyba byla u me samozdrejme :) cd bylo opravdu seredne zapraseny takze to ani nebralo :X dale k otazce co se mi na linuxech nelibilo?odpoved je nic stale je mam ale jako druhy OS :) Dekuji vsem za pomoc :)

ubuntu luky

• Host
Re: problem pri bootovani [vyřešeno]
« Odpověď #15 kdy: 26 Května 2008, 20:45:19 »
super ze si rozlustil a podal zpravu cim to bylo  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.