Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak aktualizovat systém přes jiný počítač?  (Přečteno 3069 krát)

teodeo

• Návštěvník
jak aktualizovat systém přes jiný počítač?
« kdy: 14 Července 2006, 09:27:08 »
Mám Ubuntu DD a ten samý systém jsem nainstaloval i u tchána. Automatické aktualizace jsou super, ale ta, co teď vyšla před několika dny, má přes 100MB. Tchán má připojení přes obyčejný modem a tak těch sto mega stahovat nebude. Já už jsem si systém aktualizoval, tak bych toho chtěl využít a tu aktualizaci mu předat.

Pokud jsem dobře pochopil jak apt-get funguje, tak než balíčky nainstaluje, tak si je stáhne a uloží do /var/cache/apt/archives. Tenhle adresář jsem tedy vypálil na CD, donesl k tchánovi a nakopíroval do toho samého adresáře na jeho kompu. Jak mám ale teď říct apt-get, že již má balíčky staženy a že je má pouze nainstalovat? Zkoušel jsem "apt-get --no-download upgrade", ale to mi nefungovalo.

Poraďte co mám kde nastavit nebo jak jinak by se to dalo udělat.

Díky.

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2006, 09:47:06 »
iba to daj upgradnut

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2006, 12:25:40 »
Hoď si obsah toho CD radši do nějakého adresáře typu /home/"uživatel"/"něco" nebo můžeš přímo z CD. Pak už jen stačí přepnout se v konzoli do tohoto adresáře  a nainstalovat povelem
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i *.debA máš zaktualizováno :D

glider

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2006, 23:34:37 »
dpkg -i *.deb sice funguje. ale lepší je

sudo apt-get --no-download install pkgnameZbývá jen zjistit jména balíčků. Ty zobrazuje update-manager v okně. To ale nejde zkopírovat. Nevíte kam si ukládá ten seznam? Jak to z něho dostat v textové podobě?

glider

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2006, 23:22:13 »
Stačí soubory nakopírovat do /var/cache/apt/archives/ a update-manager je již nestahuje, ale instaluje z tohoto adresáře.

vrobert

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2006, 20:51:07 »
Ja som skúšal upgradnúť z Cd,dal som najprv apt-cdrom,pridal CD medzi repositories,potom som dal apt-get update,prešiel všetky repositories a vypísal toto:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Vedel bz niekto pomocť?Diky!!!

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2006, 20:52:46 »
Nemas spusteny Synaptic/Adept? Pro praci s balicky muzes mit spusteny vzdy jenom jeden program.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

vrobert

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Listopadu 2006, 18:20:00 »
Citace: MarrLiss
Nemas spusteny Synaptic/Adept? Pro praci s balicky muzes mit spusteny vzdy jenom jeden program.
hej,toto viem,nemám ho spustený...Ale neviem,lebo niekde som čítal,že sa dá aktualizovať len z alternate CD,niekde že aj z normálného...teraz u fakt neviem,ža ako je s tým...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #8 kdy: 17 Listopadu 2006, 19:20:10 »
A máš na tom CD korektní strukturu repozitáře, nebo jen vypálené balíčky? Měl by tam být vytvořený soubor Packages.gz

vrobert

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Listopadu 2006, 12:54:46 »
Mám originál inštalačné CD Kubuntu,stiahol som to z kubuntu.org v škole,lebo tam je rýchlejší net,ako doma.Dám najprv sudo apt cdrom,a pridá sa riadok medzi repozitáre:
deb   cdrom:[Kubuntu 6.10 _Edgy Eft_ - Release i386 (20061025)]/  edgy   main restrictedA potom keď dám sudo apt-get upgrade,tak načíta repozitáre a vipíše hore uvedené riadky.Včera po troch reštertoch to nevypísalo,ale začal niečo aktualizovať,ale neviem skadial,lebo z Cdčka nenačítaval nič,a ani z internetu,lebo som mal vytiahnutý sieťový kábel.A terazv boot loaderi grub mám namiesto nápisu Kubuntu a kubuntu recovery mode dvakrát debian na konci s iným číslom jadra...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.