Pavel Půlpán: souhlasím
- hodnocení podle mě není až tak strašné. Je zde porovnávána dřívější distribuce Ubuntu a ne linux.
- pokud se porovnává bezpečnost uživatelského konta na různých systémech, tak se musí porovnávat windows v neadministrátorském režimu. To že uživatelé na windows jedou jako admini je pouze jejich hloupost.
- ohledně té lokální bezpečnosti ubuntu, myslím, že v základní instalaci atd ubuntu nemá žádný firewall atd.. někdo mi říkal, že bych se divil, co je všechno povoleno a otevřeno.. Ale přes lokal většinou moc nebezpečí nehrozí a pokud ano, tak si to člověk už zabezpečí. XP byli určitě zkoumány z hldiska zapnutého firewallu
- proč je Mac první? Je vyladěnější, spoléhá na to, že je nejlepší a na image. Podle mě se není čemu divit, je určen jen pro svůj vlastní hardware, proto 100%kompatibilita s hardwarem, (méně virů atd.) a je dělán pro lidi, co se v něm nechtějí vrtat, proto je už vše přednastavené.
U těch testů bude určitě několik stránek popisujících průběh testování a podle mě třeba takový RedHat po správném nastavení by měl mnohem lepší ohodnocení.