Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PIDGIN pro Ubuntu  (Přečteno 2510 krát)

Viktor Oseransky

• Návštěvník
PIDGIN pro Ubuntu
« kdy: 25 Května 2008, 16:27:56 »
dobry den,dnes se mi na mem Ubuntu vyskytl problem ( ubuntu verze 8.4 ) s komunikatorem pidgin - pri prvnim dnesnim zapnuti jsem zjistil ze samovolne vymazal slozku s 92 kontakty na ICQ. slo by toto nejak obnovit ci opravit- prosim za radu ( muj mail je magor.v.bedne@seznam.cz )doufam ze snad ano ( ja osobne jsem pouze uzivatel tohoto operacniho sistemu - neprogramuji ani neexperimentuji proto si nevim rady-diky mnohokrat za pripadnou pomoc.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: PIDGIN pro Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2008, 16:34:32 »
Ahoj,
co to znamená 'vymazal složku s 92 kontakty'? Fungoval pidgin s tímto icq účtem už dříve, nebo je to první zapnutí? Zkus jiného klienta (kopete, licq, sim), kontakty jsou uloženy na serveru icq, tamodsud by je mazal neměl.

Viktor Oseransky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2008, 17:20:40 »
no fungovalo to priblizne tak 5 dni normaalne.. pote to nacelto jednu skupinu s 29 lidma ( byla to kopie nekolika lidi ze skupiny ktera citala 92 lidi. tu skupinu s 29 kontakty jsem vymazal, vse fungovalo normalne jak melo priblizne 4 dny a dnes mi to nacetlo prave jen tu skupinu s 29 lidma... zkousel jsem ICQgo verzi a ta mi take nacetla pouze 29 lidi
ted jsem zkusil Kopete a Sim-Im a stale mi to zobrazuje 29 lidi.... tak mi to ty zbyle kontakty asi smazalo na serveru... ( pevne doufam ze je to jen chyba serveru )
« Poslední změna: 25 Května 2008, 17:36:59 od Viktor Oseransky »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2008, 17:34:52 »
1. Zkusit používat např. jabber
2. Pokud je icq nutnost, měnit si skupiny a podobné věci na serveru velmi opatrně.

obávám se že se ti smazaly kontakty na serveru icq, takze je budes muset dohledat rucne, ja s icq nemám moc dobré zkušenosti.
Xubuntu 12.04

Viktor Oseransky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2008, 17:38:50 »
toho sem se prave bal... problem nevidim v tom rucne je vyhledat..ale vyhledat vubec lidi ktery sem mel v kontaktlistu....

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #5 kdy: 25 Května 2008, 17:43:49 »
1. Zkusit používat např. jabber

obávám se že se ti smazaly kontakty na serveru icq, takze je budes muset dohledat rucne, ja s icq nemám moc dobré zkušenosti.
1) to neřeší jeho problém :) a já měl s pidginem problém i na jabberu, konkrétně jsem měl 1 kontakt 3x a pořád to blblo... když po mě vyžadoval někdo autorizaci, koho už jsme měl v seznamu, tak se mi přidal znovu a znovu.

2)s Pidginem se mi stal ten samý problém - řešil jsem to už dřív, někde to tu ještě na dně bude.
Jediná cesta je vážně znovu ručně přidat kontakty a dohledat si je. A ještě doporučuji prohlédnout stávající, jestli jsou všechny autorizované - nějak se mu totiž povedlo ke všemu štěstí u některých "odautorizovat".

Problém u mě tehdy myslím nastal "jen" přepsáním jména skupiny... tak pozor na to :)

Edit:
toho sem se prave bal... problem nevidim v tom rucne je vyhledat..ale vyhledat vubec lidi ktery sem mel v kontaktlistu....
...snad se ozvou časem sami :(
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Viktor Oseransky

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Května 2008, 18:45:23 »
prombel nastava pri prejmenovani ??? to bude pro me asi problem... prejmenoval jsem tu stavajici skupinu a zacal doplnovat lidi..... tak doufam ze to uz bude drzet.....snad... diky moc za pomoc .:-) snad uz me ten komunikator uz necha na pokoji a bude pracovat tak jak ma.... jinak s tou autorizaci to dela Gaim docela casto... akoukam ze Pidgin asi taky..

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2008, 20:58:12 »
Ked to tu tak citam hned sa preventivne opytam. Da sa dajako lahko zalohovat zoznam icq? Ulozit alebo nieco podobne.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

existpierre

• Host
« Odpověď #8 kdy: 25 Května 2008, 22:43:25 »
Ked to tu tak citam hned sa preventivne opytam. Da sa dajako lahko zalohovat zoznam icq? Ulozit alebo nieco podobne.

ano da, ale jedine vdaka QIP, choj na  qip.ru a tam si najdi kontakt manager. Neviem ci ta aplikacia pofrci cez wine, za pokus to ale stoji

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.