Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem pri instalacii-hlaska  (Přečteno 3346 krát)

Lowe

• Návštěvník
Problem pri instalacii-hlaska
« kdy: 14 Července 2006, 12:47:01 »
Dobry den. Stiahol som si Linux s adresy: http://ubuntu-releases.sh.cvut.cz/kubuntu/6.06/kubuntu-6.06-desktop-i386.iso Vypalil som ho na cd. Prvy krat mi nabootovalo normalne menu. Dal som install system. Nacitalo mi 3 riadky a pri stvrtom sa setmila obrazovka a cd nepracovalo. Prepalil som zasa cd. Nabootovalo mi zasa menu. Dal som install system a nacitalo mi 4 riadky a potom mi naskocila cierna obrazovka, kde bolo napisane  
Kód: [Vybrat]
UNCOPRESSING LINUX...OK. BOOTING THE KERNELDalo sa tam aj pisat, ale ak som nieco napisal a od enteroval som to nic sa nedialo a cd yasa nepracovalo. Kde je problem? Za kazdu odpoved budem rad.

Lowe

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2006, 15:19:20 »
Teraz som to zasa preinstaloval(myslim ten image na cd) a nabootoval a dal install system. Potvrdilo vsetko a odrazu cierne pozadie a stale sa tam objavoval tento napis(myslim ze sa stale ukazoval len zo zmenenimy cislami) a potom to seklo. Ten napis znel takto
Kód: [Vybrat]
[nejake cisla] Buffer I/0 error on device hdc, logical blockUz tomu nechapem...

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2006, 16:02:02 »
Před výpalem je potřeba zkontrolovat md5sum. Palbu provádět menší rychlostí. Obvykle 16x už je bezpečné.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Lowe

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2006, 18:06:59 »
OK. Bolo to mojim skvelim doskrabanym cd-rw. Tolko zbytocnych otazok len kvoli tomu. Dostal som sa do Live Kubunty. Na ploche som videl ikonku Install. Zacal som instalovat, len som sa dostal k tabulke, v ktorej mam vybrat particiu na instalovanie. Mam, ale problem. Ja mam svoj hard-disk rozdeleny na 3. casti. C,D,E. S toho na C-je windows,D-Programy,E-Linux Mandriva 2006. C a D musia ostat tak. V tej tabulke boli aj oznacene nazvamy, ktore som spomenul. Som s nej trochu zmeteny. Skusenejsi by mi mohli poradit. A chcem sa opytat ci je Kubunta plnohodnotny Linux ako aj Mandriva. Budem rad za kazdu odpoved..

Martin

• Návštěvník
    • http://www.koxx.fr
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2006, 21:33:29 »
Citace
A chcem sa opytat ci je Kubunta plnohodnotny Linux ako aj Mandriva. Budem rad za kazdu odpoved..
ANO.
Navštivte konferenci o UBUNTU na Jabberu (JID: ubuntu@conf.netlab.cz)
Návod , Archiv, Webový přístup

h4s3end

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Července 2006, 22:24:44 »
Citace: Lowe
A chcem sa opytat ci je Kubunta plnohodnotny Linux ako aj Mandriva.
Rozhodně :)
PC powered by UBUNTU linux, GNOME, OPENOFFICE 2.0 and AMAROK

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 15 Července 2006, 11:05:13 »
Ubuntu/Kubuntu a další odnože Ubuntu jsou plnkrevníci, rozhodně lepší volba než Mandriva. Mandriva skomírá, faktem ovšem je, že ještě není tak dýchavičná jako SUSE. Vyrostl z něj totiž tlusťoch ;)
Osobně kdybych zakládal firmu, postavil bych ji celou na bázi Ubuntu. Je to dobrá volba a má smysl se s tím do budoucna zabývat. V tomto bodě mám naprosto jasno.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.