Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi připojení přestalo fungovat po aktualizaci z 26.5.2008 [vyřešeno]  (Přečteno 4011 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Dobrý den všem,
dneska se stalo, že mojí přítelkyni přestalo fungovat wifi připojení a to po restartu, který byl vyžádádán správcem aktualizací.
Potřeboval bych poradit, jak zjistím, jestli za nefunkčost zařízení může některá z aktualizací (a která), popřípadě jak systém vrátit do původního stavu, nebo jak získat výpis hardwaru a jeho ovladačů. (tady ve winOknech je třeba spávce zařízení...)

Nebo jak zjitím verzi madwifi, kterou používám? (a zda vůbec)

wifi běhala s madwifi nevímjaké verze (starší verze) docela fajnově - ne že by šla zapnout či vypnout tlačítkem a ne že by svítila kontrolka indikující její stav, ale to jsou věci, které jsou sice hezké, ale netlačí mě. ovšem ve chvíli kdy přestane fungovat připojení to začíná být ošklivé.
« Poslední změna: 26 Května 2008, 19:55:41 od Tomáš Pikálek »
Xubuntu 12.04

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Wifi připojení přestalo fungovat po aktualizaci z 26.5.2008
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2008, 16:59:34 »
Dnes se mi mj. nabídla aktualizace jádra, která by váš problém mohla způsobovat. Zkusil bych madwifi přeinstalovat. Pokud nepojede, zkuste nabootovat se starším jádrem (mělo by v systému zůstat, stačí jej v Grubu zvolit).

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Května 2008, 17:06:07 »
Dnes se mi mj. nabídla aktualizace jádra, která by váš problém mohla způsobovat. Zkusil bych madwifi přeinstalovat. Pokud nepojede, zkuste nabootovat se starším jádrem (mělo by v systému zůstat, stačí jej v Grubu zvolit).

Díky za radu, určitě to zkusím a pak napíšu výsledek.
 (a my "mladí" si možná můžem tykat, nebo jakto tu na fóru chodí?)

ŘEŠENÍ
Takže pomohlo mi opravdu znova vlézt do rozbaleného balíčku madwifi, make install a modprobe ath_pci, (posléze modprobe wla_scan_sta)

Pokud by se někomu chtělo, mohl byste sem napsat, co se stalo s tou madwifi, se kterou mi wifina fungovala před aktualizací jádra, popřípadě co se stalo s minulou verzí.
« Poslední změna: 26 Května 2008, 18:46:43 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #3 kdy: 26 Května 2008, 19:49:47 »
Pokud by se někomu chtělo, mohl byste sem napsat, co se stalo s tou madwifi, se kterou mi wifina fungovala před aktualizací jádra, popřípadě co se stalo s minulou verzí.
Zůstala mezi modulama pro starší jádro
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 26 Května 2008, 19:55:24 »
Takže pomohlo mi opravdu znova vlézt do rozbaleného balíčku madwifi, make install a modprobe ath_pci, (posléze modprobe wla_scan_sta)
Aha, takže to je pak jasné, nevěděl jsem, že se to kompiluje. Ono totiž když se kompilují moduly, zkompilují se pro určitou verzi jádra a také se do té verze jádra nainstalují. Protože se pomocí automatických aktualizací nainstalovala nová verze jádra (tu starou mimochodem můžete klidně odstranit, pokud vám nová funguje), musí se to zkompilovat znovu do tohoto jádra. Nebo jednodušeji řešeno, musíte to zkompilovat pro každé jádro, které chcete používat.

celofan

• Návštěvník
Nazdar...
Mam ten stejný problém a i přes vaše rady mi to stále nejde....
Jsem amatér a doufám že jsem vše dělal správně...
Notebook Asus F3K, OS Linux Ubuntu 8.04, Mozilla Firefox, Thunderbird.

celofan

• Návštěvník
Nazdar tak jsem to udělal ještě jednou a funguje...Tak promiňte za falešný poplach :-)
Notebook Asus F3K, OS Linux Ubuntu 8.04, Mozilla Firefox, Thunderbird.

_George_

• Návštěvník
Hezký. Co to znamená "kompilovat"? Asi mi není souzeno než přepisovat v Grubu číslovku za default, abych bootoval jen na nejstarší jádro, které mi šlape .. :) Bye

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
Hezký. Co to znamená "kompilovat"? Asi mi není souzeno než přepisovat v Grubu číslovku za default, abych bootoval jen na nejstarší jádro, které mi šlape .. :) Bye
Citace: Wictionary(EN)
to compile(computing) To use a compiler to process source code and produce executable code.
Citace: Wictionary(EN)(překlad)
kompilovat(počítače): Použít kompilátor, aby zpracoval zdrojový kód a vyprodukoval spustitelný kód.

Pokud jde o kompilaci madwifi, tak se kompilují pomocí příkazů:
Kód: [Vybrat]
$ make
$ sudo make install
provedených v adresáři se zdrojákama. Pro kompilaci musíš mít nainstalovaný balík build-essential.
(Instalace přes konzoli: $ sudo aptitude install build-essential )
« Poslední změna: 29 Května 2008, 17:01:57 od yontalcar »
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.