Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ukonceni  (Přečteno 2788 krát)

jardakrtek

• Návštěvník
ukonceni
« kdy: 26 Května 2008, 16:47:32 »
mam takovy proble. Kdyz chci vypnout notebook kliknu ka ikonu vypnuti kde se ma zobrazit okno s tim co chci udela(restart, vypnout atd.) jenze me misto toho zmiznou obe listy a nic se stim neda delat. Mam take problem s mozilou ktera po kliknuti dela ze se spousti ale nespusti se. v pocitaci mam i druhou mozilu ale v ni nak divne funguji videa a chybi sipky pro vraceni o krok zpet mohl by mi nekdo poradit co mam dela s temito problemy?

predem dekuji

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: ukonceni
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2008, 17:16:19 »
Ten firefox skus spustit cez terminal ci to napise dajake chyby. Pripadne skus vytvorit noveho uzivatela ci to v nom bude tiez robit problemy(celkovo). Tym zistime ci je chyba iba v nastaveni a konfiguracnych suboroch v /home alebo v systeme.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #2 kdy: 26 Května 2008, 17:28:19 »
Jup, to s tím vypínáním je problémem Ubuntu HH. Jediným řešením je vypínat systém v příkazové řádce.
Kód: [Vybrat]
sudo halt nebo
sudo shutdown -h now nebo
sudo poweroffAbych se přiznal, tak já takhle vypínám systém i když mi v Debianu tohle klikátko funguje :)
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2008, 12:15:21 »
Já mám podobný problém. stalo se mi po posledním updatu.
Když kliknu na ikonu vypnutí a to jak na liště, tak ve složce system, obě lišty zmizí a nic se neděje. Funguje tedy manuální vypnutí, ale hlásí to nějaké erory. taky s tou mozzilo. Používám FF a celé kompletní nastavení FF včetně uložených záložek zmizelo. Není možné ji nastavit, tak jak bych si představoval, např úvodní stránku si neustále přenastavuje na svou a pokaždé je to jako bych to čerstvě nainstaloval. Taky mi thunderbird přestal přijmat i odesílat maily (Evolution už dávno) a celkově mám pocit, že počítač se zpomalil.
Wikk

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2008, 12:26:54 »
Jup, to s tím vypínáním je problémem Ubuntu HH. Jediným řešením je vypínat systém v příkazové řádce.
sudo halt nebo
sudo shutdown -h now nebo
sudo poweroffAbych se přiznal, tak já takhle vypínám systém i když mi v Debianu tohle klikátko funguje :)

nebo
sudo init 0

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2008, 12:32:00 »
Já mám podobný problém. stalo se mi po posledním updatu.
Když kliknu na ikonu vypnutí a to jak na liště, tak ve složce system, obě lišty zmizí a nic se neděje. Funguje tedy manuální vypnutí, ale hlásí to nějaké erory. taky s tou mozzilo. Používám FF a celé kompletní nastavení FF včetně uložených záložek zmizelo. Není možné ji nastavit, tak jak bych si představoval, např úvodní stránku si neustále přenastavuje na svou a pokaždé je to jako bych to čerstvě nainstaloval. Taky mi thunderbird přestal přijmat i odesílat maily (Evolution už dávno) a celkově mám pocit, že počítač se zpomalil.

Zrychlení:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28426.0.html
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosince 2008, 13:08:04 »
Díky za odpověď.
Nemám ale problém s pomalým hardwarem, po poslední aktualizaci mám pocit, že se mi celkově zpomalil počítač v načítání a otvírání jak souborů, tak programů. Dokonce se zasekává i kurzor myši. nepotřebuju zrychlit procesor. Potřeboval bych vyřešit problém s mizením lišt při vypínám, s firefoxem a s poštou. Kdoví co to dělá ještě, ale celkem hodně mě to znechutilo. A představa přeinstalace mě zcela netěší.
Ano vypínání přes terminál je řešení, dokonce i již nalezené, ale je to řešní nemožnosti vypnutí systemu nikoli napravení chyby. A rozhodně neřeší další potíže. Každopádně díky.
Wikk

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
« Odpověď #7 kdy: 22 Prosince 2008, 17:30:49 »
Tak nakonec jsem spáchal:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
a vše funguje jako předtím.
Každopádně díky moc.
Wikk

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
« Odpověď #8 kdy: 02 Ledna 2009, 18:05:41 »
Tak nakonec jsem spáchal:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
a vše funguje jako předtím.
Každopádně díky moc.

tak se mi zase stáhnul nějaký update a jsem na tom stejně jako předtím. Začíná mi to dost *censored* a opravdu jsem uvažoval na změnou systemu za jiný funkčnější, ale mě se doposud Ubuntu líbilo a neměl jsem s ním nejmenší problém...prosím nemáte někdo zkušenost? Evidentně je někde něco špatně...díky.
Wikk

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.