Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaciou - X  (Přečteno 2606 krát)

johnnym13

• Návštěvník
Problem s instalaciou - X
« kdy: 14 Července 2006, 16:18:34 »
pri kazdom balizku tar.gz mi toto robi, rozbalim ho a napisem do konzoly ./configure, chvilu pracuje a potom napise
Kód: [Vybrat]
checking for X... configure: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths!a tym padom nejde ani make ani make install :( poradte co mam urobit

a este mi dost casto pri niektorych prikazoch pise
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 168
  Major opcode:  145
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2006, 16:28:07 »
Doinstaluj si balicke xserver-xorg-dev.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

johnnym13

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2006, 17:20:47 »
Citace: MarrLiss
Doinstaluj si balicke xserver-xorg-dev.
nainstaloval som ale stale mi tie tar.gz nejdu :(

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2006, 03:48:12 »
zjednodušeně řečeno .... tar.gz není balíček ve smyslu Balíček, ale archiv (pokud to není tar.gz se spec. souboroama pro slackware - v tom pripade je to balicek :) ). Ty máš zdrojové kody nějakého programu/Balíčku a snažíš se je zkompilovat pomocí ./configure se snažíš zjistit co všechno ( jaké hlavičkové soubory/programy/knihovny ) ke kompilaci potřebuješ... 1. věc byly zdrojáky Xek, které ti chyběly, jak poradil marrliss, tak sis je předpokládám doinstaloval. Pokud ti opět hlásí ./configure, že něco nevyšlo, podívej se na to a zkus přijít co ti chybí a doinstaluj, takhle postupuj dokud se ti neprovede ./configure úspěšně. Pokud bys nemohl přijít na to co ti ještě chybí, tak sem napiš výstup z ./configure ( stačí jen ta "chyba" - hláška co ti chybí )....
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

johnnym13

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2006, 10:12:14 »
Citace: scippio
zjednodušeně řečeno .... tar.gz není balíček ve smyslu Balíček, ale archiv (pokud to není tar.gz se spec. souboroama pro slackware - v tom pripade je to balicek :) ). Ty máš zdrojové kody nějakého programu/Balíčku a snažíš se je zkompilovat pomocí ./configure se snažíš zjistit co všechno ( jaké hlavičkové soubory/programy/knihovny ) ke kompilaci potřebuješ... 1. věc byly zdrojáky Xek, které ti chyběly, jak poradil marrliss, tak sis je předpokládám doinstaloval. Pokud ti opět hlásí ./configure, že něco nevyšlo, podívej se na to a zkus přijít co ti chybí a doinstaluj, takhle postupuj dokud se ti neprovede ./configure úspěšně. Pokud bys nemohl přijít na to co ti ještě chybí, tak sem napiš výstup z ./configure ( stačí jen ta "chyba" - hláška co ti chybí )....
Mno, sak ja som to tak aj robil, az som nakonec nainstaloval vsetky xserver a stale mi pise
checking for X... configure: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths!

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
« Odpověď #5 kdy: 15 Července 2006, 14:16:34 »
Zkus nainstalovat třeba metabalíček xorg-dev
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #6 kdy: 06 Srpna 2006, 19:00:37 »
Tento problem zaujima ja mna. Tiez mi vypisuje tuto chybu. V adresari X nemam dalsiu podzlozku includes. Ak viete poradit, ktory balik -dev to vyriesi?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2006, 20:17:58 »
Takze pri nainstalovani baliku:   x-window-system-dev   mi to uz nevypisovalo. Takze asi tak :-)
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.