Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém přehrávání DVD vytvořeného v počítači  (Přečteno 8533 krát)

allpest

• Návštěvník
Problém přehrávání DVD vytvořeného v počítači
« kdy: 27 Května 2008, 13:26:16 »
Dobrý den,
mám jsem film ve formátu avi, pomocí Avidemuxu jsem to převedl do formátu mpeg, no a potom jsem za pomoci DeVeDe tento formát připravil pro vypálení na samotné dvd (vytvoření iso souboru).
Problém je ten, že toto dvd nemůže přehrát můj stolní rekordér Panasonic. Zajímavé je to, že dříve mi to bez problémů přehrával a od jisté doby to nejde (píše mi hlášku unsapport). Ještě navíc mi nejde do hlavy, že např. Playstation 2 to přehraje bez problémů, přehraje to i počítač.

Myslím si, že problém bude někde v nějakém nastavení, že jsem někde musel něco přenastavit, ale za boha na to nemůžu přijít (myslel jsem si, že mám špatná prázdná dvd, ale v tom to nebylo, protože mi to nejde ani na kvalitních dvd).

Pokud má někdo nějaký postřeh nebo radu budu moc vděčný.

Díky , Pavel

honorguard

• Host
Re: Problém přehrávání DVD vytvořeného v počítači
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2008, 13:30:11 »
Nemůže to být stolním přehrávačem? Jestli není něco špatně nastaveného se dá zjistit třeba tak že složky .jmeno_programu k programům které používáte dáte někam jinak a zkusíte to vytvořit a vypálit znovu... Nevypalujete to třeba moc rychle?

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2008, 13:49:44 »
Taky některé DVD přehrávače/mechaniky akceptují jen DVD-R a ne DVD+R (a nebo taky naopak)
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2008, 14:38:29 »
Mám takový pocit, že to zlobí od přechodu na 8.04.
Může to mít nějakou souvislost. Že se něco jako by přenastavilo?

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2008, 12:11:09 »
Nemohlo by to být vypalovačkou. Že by najednou přestala vypalovat tak, aby to přehrál můj rekordér. Před měsícem co vypálila, to vzal. Teď ne. Playstation to normálně přečte. Hlava mi to nebere.

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Května 2008, 15:17:41 »
Opravdu nikdo nevíte nějakou radu. Dnes jsem koupil novou vypalovačku a zase to přehrávač panasonic nepřehrál a playstation normálně jo. Jsem z toho zoufalý a tohle mi fakt vadí vypálit si dývko a nepodívat se na něj v televizi. Pomoc!!!

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2008, 17:09:42 »
Zkoušels snížit tu rychlost vypalování?
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

pekumo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Května 2008, 17:21:21 »
Mám podobný problém. Vypaluji v Braseru a po přechodu na HH 8.04 není stolní přehrávač Sony schopen DVD přečíst. Mechanika stejná, media stejná, nechápu :) Dřív vše chodilo bez problémů.

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 29 Května 2008, 17:28:17 »
Rychlost jsem zkoušel snížit, bez úspěchu.

Přece když přejdu na vyšší verzi systému, tak se to nemůže zkazit. Natož, že v nižší verzi 7.10 to šlo bez problémů. To je mi k ničemu vypalovat si dvd, když si to doma nepřehraju. A na pc to není úplně ono.

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Května 2008, 17:52:14 »
Je vidět, že v tom nejsem sám, když tady mluví o tom samém problému návštěvník PEKUMO. SNAD SE NAJDE NĚKDO, KDO TOMU FAKT ROZUMÍ A PORADÍ. Abychom nemuseli čekat na 8.10 - pak se to třeba zase vrátí zpátky.

honorguard

• Host
« Odpověď #10 kdy: 30 Května 2008, 00:15:04 »
Citace
PEKUMO. SNAD SE NAJDE NĚKDO, KDO TOMU FAKT ROZUMÍ A PORADÍ.
Najednu stranu chápu že jste naštvaný protože vám nejdou přehrávat filmy, ale tohle jste si mohl odpustit. Neříkám že TOMU FAKT ROZUMÍM. to ani náhodou. Jsem defakto uživatel s trochu hlubšími znalostmi, ale aspoň se snažím pomoct a tohle defakto odsoudilo všechny co sem psali.

Mimochodem jelikož už je to druhý případ komu to nejde tak mám pocit že HH stojí za houby. Mě přestal jít mikrofon, titulky mi jdou jen přes parametry v  playeru, Aničce nefunguje zvukovka (neni jediná) a případů jako jsem já a Anička je víc. K tomu vy a hnedka po vás další uživatel... Nějak se mi to přestává líbit...

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Května 2008, 06:56:52 »
Jestli se to někoho dotklo, tak se omlouvám,ale nebylo to myšleno tak, že všichni ti kdo sem psali tomu nerozumí. Spíš jsem to napsal ze zoufalosti. Myslel jsem, že mi to pomůže vyřešit problém.
Děkuji Pavel

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 30 Května 2008, 07:55:29 »
Teď jsem zkusil i tu nejpomalejší rychlost a to taky nepomohlo ???

Už jsem takhle projel aspoň osmé DVD >:(

honorguard

• Host
« Odpověď #13 kdy: 30 Května 2008, 09:03:34 »
Rekapitulace:
1) Stejný program
2) Nejmenší rychlost
3) správná media (stejná jako předtím DVD-/+R)
4) přestalo fungovat po přechodu na HH

Tohle všechno víme...

Máte oba stejné přehrávače? Já jsem třeba zjistil že ty levnější a méně kvalitní toho přehrají více než ty kvalitní, teda aspoň v mém případě...
Nemůžu si pomoct, ale vidím to na nějakou chybu v distribuci...
Asi jedině zeptat se na ubuntuforums.org

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 30 Května 2008, 13:05:57 »
Přesně. Je to Panasonic - rekordér, který asi před 5 lety stál 6 000 Kč, a na druhou stranu moji rodiče mají obyčejný přehrávač za cca1 500 Kč (tuším nějaký Grundig) a tam to taky přehraju. A švagr zase má stejný jako já, jen o třídu vyšší a ten to taky nepřehrál. Ale zase přece kvůli tomuhle nebudu kupovat nový přehrávač. Pořád věřím, že se to nějak vyřeší. Vždycky jsem v tomhle systému na všechno přišel nebo mi někdo poradil a vyřešilo se to. Např. rozchodit Internetbanku a to byl taky oříšek.

pekumo

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 30 Května 2008, 13:07:58 »
Stolní přehrávač používám Sony-rekordér. Vypálené DVD mi nejedou ani na PS3. Zkusím ještě vypálené DVD přehrát na něčem jiném. Známý má dobré zkušenosti se Sencorem. Přehraje úplně vše. Uvidime

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 30 Května 2008, 13:27:58 »
No tak mě to jede aspoň na tom PS2.

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 02 Června 2008, 13:18:57 »
Ahojte, otec má také Panasonic, ovšem starší a tam pomohlo pálit na "mínuska" a bez multisession, takže uzavřené. Já koupil, již také dávno Yamadu 6700 (čip Mediatek), zvolil firmware od NewAge, posléze modifikované z www.hej456.com a krom zvuku v DTS, cokoli, kdykoli, hned a to doslovně, včetně synchronizace chybně časovaných titulků a zvuku u MPEG4 souborů. Pro mě největší vychytávka na něm je, volba velikosti fontu u MPEG4 titulků, jeho barvy, i ohraničení a úprava pozice (žlutá, s černým=the best!). Možná také pro někoho vychytávka, jednoduchým čtyřmístným kódem zvolit, ať se nekouká u DVD na regiony. Koupě značkového přehrávače není v téhle kategorii právě jasná výhra. Zdarec Roman
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

lanugo

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 02 Června 2008, 19:44:13 »
Myslim, že problém by mohl být v převodu z mpegu na DVD formát (nevím teda, co používá Pekumo), mě se DeVeDe nepodařilo uspokojivě rozchodit, takže nemůžu soudit, ale konvertuju pomocí mencoderu z příkazové řádky a všechno šlape bez problémů (Ubuntu 8.04, přehrávač Panasonic)
např.
Kód: [Vybrat]
mencoder -of mpeg -mpegopts format=dvd:tsaf -o tmp/jmeno_vystupniho_souboru -oac copy -ovc copy vstupni_soubor
dvdauthor -o tmp/vob -t --chapters="0:00:00,0:10:00,0:20:00,0:30:00,0:40:00,0:50:00,1:00:00,1:10:00,1:20:00,1:30:00,1:40:00,1:50:00,2:00:00,2:10:00,2:20:00,2:30:00,2:40:00,2:50:00,3:00:00,3:10:00,3:20:00,3:30:00,3:40:00,3:50:00,4:00:00" tmp/vystupni_soubor
dvdauthor -T -o tmp/vob/
mkisofs -dvd-video -udf -o nazev_obrazu.iso tmp/vob

A pak obraz vypálit, anebo poslední příkaz vynechat a vypálit přímo soubory v adresářích tmp/vob např. pomocí K3b (ten se mi zamlouvá nejvíc :))

Taky mi celkem bez problémů fungoval qdvdauthor, pokud chcete vyzkoušet ještě jiné řešení, než se vrhnete na konzoli :)

Je to jen takovej nástřel, ale třeba to pomůže...

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 03 Června 2008, 17:29:31 »
Teď si porovnávám dvd vypálené ve starém systému (7.10) s tím co je vypálené v novém (8.04). Staré má ve vlastnostech ve složce volume-dvd-R Disc a nové tam má dvd-ROM Disc. Dále má staré dvd přípojný bod /media/cdrom a nové má přípojný bod /media/DVD-VIDEO. Na desktopu se staré zobrazuje jako DVD-R a nové jako DVD-ROM. Obě jsou dělána stejným postupem pomocí programu DeVeDe vytvořeny iso obrazy disků dvd k vypálení. Rozdíl pouze ten, že staré je v GG a nové v HH. Dal jsem tam nové postřehy, tak třeba někoho něco napadne.

lanugo

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 04 Června 2008, 15:40:18 »
Já mám u obou (vypálených jak na Gutsy tak na Hardy) typ disku DVD+R, přípojný bod /media/cdrom0, takže stejně jako Ty na těch "starých" (vypálených na 7.10). Ještě mrkni, jestli máš u obou systém souborů udf. Každopádně pokud Ti není líto pár korun za DVDčka, zkusil bych přece jenom jinou metodu převodu na DVD formát a jiný vypalovací software. Anebo si koupit DVD±RW (pokud ho Tvůj přehrávač podporuje) a můžeš experimentovat do aleluja  :)

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 04 Června 2008, 18:02:23 »
U obou mám systém souborů udf. No asi ještě vyzkouší , jestli mi to nepůjde vypálit na dvd+r, a pak budu asi experimentovat s těmi DVD±RW.

No a jiná metoda převodu na dvd a jiný vypalovací software?
Zkusím někde ještě něco najít, ale mě třeba ten Avidemux nebo DeVeDe hrozně vyhovujou.

lanugo

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 04 Června 2008, 19:40:25 »
Na vypalování používám K3b, je sice primárně pro KDE, ale i na GNOME funguje bez problémů a zdá se mi nejlepší ze všech, co jsem zkoušel. Jinak samozřejmě chápu, že když jsi s něčím spokojený, nechceš to měnit, ale zkus aspoň ten qdvdauthor.

Na druhou stranu je taky možný, že je problém úplně někde jinde a jen tu vytvářim nesmyslný teorie  :-\

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 05 Června 2008, 17:59:36 »
No, tak já zkusil převod .avi do Video DVD, přímo v DeVeDe, tam použil ve Vlastnostech souboru, Pokročilé volby a v Různé zaškrtl GOP 12 snímků (zvýšení kompatibilita) a světe div se, otci to "DVD+R" jede v tom starším Panasoniku, který nikdy "pluska" nebral. Jo a pozor, už jsem zapoměl, kde jsem to četl, ale psali, že v Akci nepoužít Vytvořit obraz ISO, ale Vytvořit strukturu disku, kterou pak třeba pomocí K3B vypálíte.
« Poslední změna: 05 Června 2008, 18:02:16 od roman.swe »
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

allpest

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 06 Června 2008, 08:24:37 »
Díky za nápad, hned dnes to zkusím a dám vědět o výsledku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.