Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: posouvá se myš - kurzor  (Přečteno 7853 krát)

chessx

• Aktivní člen
  • *
posouvá se myš - kurzor
« kdy: 28 Května 2008, 11:57:11 »
     Mám už 3/4 roku nainstalováno UBUNTU 7.04. Nyní se mi kurzor sám od sebe posouvá do levého dolního rohu a to tak rychle, že s myší nelze pracovat (vybírat ikony, klikat a vůbec). Když vyměním myš za jinou (i na jiném portu) je to totéž.
    V systému jsem myslím nic neměnil a změna nastávala postupně - nejdříve to zlobilo třeba 5 - 10 min po startu a pak dobrý, teď to zlobí třeba hodinu, pak dobrý a zase to zlobí a střídá se to. Po instalaci UBUNTU (z CD) jsem počítač používal jako izolovaný a nepřipojoval jsem se s ním na INTERNET, takže si myslím, že to není ani vir.
     Neví prosím někdo, čím by to mohlo být - nesetkal se s tím už někdo?

Děkuju
« Poslední změna: 01 Června 2008, 11:46:49 od chessx »

76house

• Návštěvník
Re: posouvá se myš - kurzor
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2008, 12:53:13 »
1) možný problém s ovladačem myši nebo jejím nastavením v xorg.conf; mně podobně blbnula v ubuntu 8.04 myška Genius Netscroll U+P, nepomáhalo nic, až jsem ji vyměnil (za Logitech RX300) a mám pokoj

2) tento problém se někdy vyskytuje u starších thinkpadů, kdy se kurzor myši samovolně posouvá, má to prý nějakou spojitost s nedokonalým snímáním polohy trackpointu nebo co; na thinkpadu R40 mi to občas dělá ve win i v ubuntu, naštěstí stačí trochu trackpointem pohýbat sem a tam a přestane to

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2008, 13:05:18 »
mně tohle dělala myš od Trustu, ale bylo to tím, že to byl krám a špatně snímala povrch...

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2008, 13:08:28 »
1) Pokud by to bylo ovladačem, tak proč mi to nedělalo problémy 1/2 roku, ale až nyní?

2) Ani po zahýbání to nepřestane - psal jsem, že nemůžu klikat na ikony - myš je nepoužitelná - můžu se proklikávat pouze přes klávesnici a to neumím na vše

k další odpovědi: měnil jsem myši - 2x DELL (PS2 a USB) a noname (USB) a problém je u všech - v myši bych to neviděl
« Poslední změna: 28 Května 2008, 19:08:45 od Anna Taliánová »

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2008, 21:01:15 »
Děkuju 76house_vi - navedl mě trackpointem - našel jsem malý drobek namáčklý v rohu touchpadu a po vyjmutí to vypadá, že problém zmizel

Ozvu se, pokud se problém opět objeví i po vyčištění
Ještě jednou děkuju

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2008, 11:49:01 »
Tak se mi problém vrátil - není to nečistotou na touchpadu. Neví někdo, jak se dá touchpad vypnout, mám pocit, že je to způsobeno samotným touchpadem.

děkuju

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 01 Června 2008, 11:59:52 »
http://wiki.ubuntu.cz/Vypnut%C3%AD%20touchpadu
Ale zalohuj nastavenia. Mne to funguje, ale neteri na ntb to rozhadzalo grafiku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

chessx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Června 2008, 10:15:14 »
Tak jsem zkoušel změnit nastaveni v X11 a taky vypnout touchpad (synactive TouchpadOff=1). Pořád to zlobí
     Asi to však bude HW záležitost, protože někdy mi to jede celý den bez problémů a potom mi myš sjíždí buď do levého rohu dolů nebo do pravého rohu nahoru a nemůžu ji z rohů dostat. Sice jakoby reaguje kurzor na pohyb myši, ale hned se vrátí do jednoho ze zmíněných rohů.
    Problém je i když mám vyplý touchpad a dokonce i při nabootovaným systému z CD (asi to tedy nebude vir).
     Nesetkal se někdo s podobým problémem?

Děkuju
« Poslední změna: 05 Června 2008, 18:23:22 od chessx »

CuchulainMacLugh

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2008, 09:58:31 »
Tak o tom jsem četl už někde na netu.
Pokud myš utíká do levého dolního rohu, znamená to, že v pravém horním je kočka.
Prý pomůže kill -9 cat  :)

noumes

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Října 2008, 09:30:17 »
Nevím jestli je to stejný případ, ale mě to dělá něco podobnýho. (to: CuchulainMacLugh - Kočku, ale nikde nemám :D)
Když jsem notebook používal na WinXP tak jsem to vyřešil utilitou Synaptics, ve které jsem vypnul trackpoint a vše bylo v pořádku. Dospěl jsem k závěru, že je to HW závada v trackpointu, takže by mohlo stačit vyměnit klávesnici, ale toto řešení se pro můj notebook nevyplatí, proto hledám nějaké softwarové.

Dal jsem dotaz na fórum i s možností částečného řešení - vypne se trackpoint, ale zárověň se vypne i externí myš.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27876.0.html
Jestli to budeš zkoušet napiš, jak jsi dopadl.

Hodně štěstí  ;)

14.10. - já jsem svůj problém vyřešil fyzickým odpojením trackpointu - více info na odkazu výše.
« Poslední změna: 14 Října 2008, 09:26:05 od noumes »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.