Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: malý swap  (Přečteno 2192 krát)

mircin

• Návštěvník
malý swap
« kdy: 29 Května 2008, 10:50:23 »
Zdravím, mám problém - nainštaloval som wine a chcel som skúsiť rozchodiť nejaké hry ale skoro všetky sa sekajú: napr. Delta force 3 Land Warrior mi vypisuje hlášku pred naštartovaním že swap file je menší ako 140MB (linux swap oddiel mám 4GB) a budem musieť znížiť detaily - potom to ide ale aj tak to nieje ono, seká aj Age of Empires 2, Praetorians atď. - problémy majú vlastne všetky hry okrem Stronghold Crusader (ten ide v pohode a vôbec netuším ako sa mu to podarilo) a niektoré majú aj problémy so zobrazovaním niektorých grafických detailov resp. grafiky vôbec. Vedel by mi s tým niekto pomôcť? mám celeron 2,66GHz, 1,5GB ram a ATI Radeon x1050 takže myslím že na tomto by tieto hry mali šlapať ako hodinky. ... Prosím o zrozumiteľné rady - som začiatočník v linuxe
Prišiel som, videl som a neveril vlastným očiam.

luisah

• Závislák
Re: malý swap
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2008, 10:59:38 »
Spíše než swapem to bude prostě tím, že to jsou hry pro windows.
Tady je odkaz na stránku, kde si do hledání můžeš dát výše zmiňované hry zda je někdo nějak rozběhl a jak dobře. (např. jsem vyhledal age of empires 2 - dodatek zněl: hra běží extrémě pomalu)
http://appdb.winehq.org/
Můžeš ještě vyzkoušet tento návod na naistalování directx 9 do wine
http://www.abclinuxu.cz/clanky/multimedia/directx-ve-wine
Nebo můžeš vyzkoušet si přenastavit nastavení (např. změnit verzi windows)
Aplikace - Wine - Configure Wine - první záložka

mircin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2008, 11:10:23 »
podobný návod na directx so aj ja našiel, skúsil som ho a vtedy mi tie hry ani nenaštartovalo, tak som to zrušil. zmena verzie windows nič nevyriešila a s tým AGEom to nieje až také extrémne ale je to dosť nepríjemné a hry ktoré som skúšal som si najprv skontroloval na stránke wine a tam písali že fungujú celkom v pohode. niekde na nete som našiel návod ako sprístupniť linux swap pre win aplikácie ale stratil som ho a už ho nemôžem nájsť. podľa mňa je problém v slabých ovládačoch grafiky alebo naozaj v tom swape. .... ešte raz skúsim ten directx a uvidíme

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2008, 11:18:22 »
Zkus a uvidíš, každopádně já mám ve všech parametrech ještě výkonější PC a jediné co mě tak nějak solidně jede je Mafia. Jediný hry co mě běží parádně jsou nativní :) a hodně playstation her přes epsxe.

"sprístupniť linux swap pre win aplikácie" - to slyším poprvé :)

mircin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Května 2008, 11:48:02 »
skúsil som nahodiť ten directx, teraz to nerobí nijaký konflikt ale ani to nijako nepomohlo, stále sa tie hry tak sekajú, takže som tam kde som aj bol

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.