Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: divná chyba Gnome panelu  (Přečteno 4236 krát)

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« kdy: 16 Července 2006, 00:33:15 »
Tak se mi stalo, že patrně po instalaci něčeho, co si už nepamatuji, se mi přestal rozevírat panel s názvem Aplikace, zbývající Místa a Systém jdou. Zkoušel jsem i přidat tento panel na spodní lištu a je to stejné, po označení se jen podsvítí a zobrazí se u něj kostička tak 2x3 pixely. Změna skinu nepomohla a ani reinstalace všeho s názvem gnome přes Synaptic, na google jsem našel ještě info o smazání .ICEauthority a .Xauthority z domovské složky ale nic. Taky jsem zkusmo přejmenoval vše začínající na .gnome* ale nepomohlo, soubory se vytvořili znovu, ale chyba zůstává.
in vacuum veritas, registered #420910

matezz

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2006, 13:53:43 »
a funguje vám alacarte? třeba by tam moh být problém.
FS amilo V3405 T5500

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2006, 01:43:21 »
alacarte spustit jde a vypadá funkčně, pro jistotu jsem označil všechny položky a v Místa a Systém jsou nyní všechny, jinak bez změny :-(

matezz

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #3 kdy: 17 Července 2006, 11:43:03 »
Tak možná zkusit nastavení panelu pomocí :~$ gconf-editor
nebo případně v nejhoršim  smazat nastaveni v /home/.../.gconf/apps/panel

----------------------------------------------------------------------------------------------
A ještě mě napadá, ale možná je to kravina: vytvořit nového uživatele, kouknout se, jestli mu to funguje a případně zkopírovat jeho nastavení do svých v /home/.../.gconf/apps/panel
FS amilo V3405 T5500

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2006, 22:07:21 »
dopadlo to hooodně špatně, musel jsem založit nový profil, skoro nic nešlo spustit, co mě ale naštvalo je to, že jsem si asi smazal záložky z Epiphany... kdyby někdo věděl, jak je obnovit, tak by to bylo dost dobré...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #5 kdy: 18 Července 2006, 22:28:26 »
zalohovat, zalohovat, zalohovat

matezz

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #6 kdy: 19 Července 2006, 00:18:43 »
ajaj. to me mrzi. Po cem to dopadlo spatne?
K tem zalozkam, jsou v /.gnome2/epiphany, v koši je asi nemáte, co? Nebo jak jste to přejmenovával, nezůstaly vám někde?
FS amilo V3405 T5500

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2006, 21:11:01 »
no nejprve jsem přejmenoval .gnome a .gnome2, vytvořili se nové, ale to nepomohlo ohledně té chyby, takže jsem s tím dělal různé kombinační pokusy i s .gconf a .gconfd , i jsem to nakopíroval z nového účtu, ale taky nic, pak jsem to různě mazal, no mám ve zvyku hodně často mazat koš, takže je to v nenávratnu, opravdu by mě nenapadlo, že nastavení Epiphany je v .gnome2 složce místo, jak by bylo běžné ~.epiphany... nu což... ale že těch záložek bylo pěkné kvantum, k čertu raději ani nemyslet! a s Epiphany končím, vivat Firefox - škoda, že není podporovaná SeaMonkey, oblíbil jsem si to v Live Puppy 2.01 i v WinXP

matezz

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2006, 22:44:08 »
Ja sem taky ty záložky hledal děsně dlouho, je to zvláštní umístění.. Eště poslední tip, kde by mohly bejt: pokud člověk smaže něco jako root, alespoň u mě se to ukládá v /root/.Trash Ale vzhledem k tomu, že ty machinace se týkaly domovský složky, tak asi nebylo potřeba pracovat jako superuser... Mimochodem taky sem posedlej neustálym promazávánim koše :)
FS amilo V3405 T5500

zde..nek

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #9 kdy: 21 Července 2006, 23:41:03 »
DÍKY DÍKY DÍKY, byli tam, zkopíroval jsem bookmarks.html ( pomocí mého oblíbeného sudo mc nebo v gui sudo nautilus ), změnil práva ( sudo chgrp zdenek1 bookmarks.html a sudo chown zdenek1 bookmarks.html ) a naimportoval do Firefoxu, ( kupodivu Epiphany hlásí při importu poškozený soubor, zase o důvod návratu k Firefoxu... )
PS: jako root ani superuser jsem to nemazal, mazal jsem jako normální user, Ctrl+H a pak jsem mazal :-)

matezz

• Aktivní člen
  • *
divná chyba Gnome panelu
« Odpověď #10 kdy: 22 Července 2006, 01:30:57 »
Firefox je v pohodě. Ale musels to smazat jako root, protože mazání, který dává věci do koše, je vlastně přemísťování a jako normální uživatel bys neměl právo zapisovat do domovský složky roota.
FS amilo V3405 T5500

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.