Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nesuvisly prenos paketov  (Přečteno 1942 krát)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Nesuvisly prenos paketov
« kdy: 31 Května 2008, 13:04:35 »
Zdar, v Ubuntu 8.04 na sietovke Ethernet controller: Intel Corporation 82547EI Gigabit Ethernet Controller sa mi cely traffic prenasa prerusovane. A to tak, ze mi stale pravidelne skacu hodnoty z 0 na urcitu rychlost, aj pri suvislom kopirovani z lokalnej siete. Najlepsie asi bude ked to ukazem na obrazku:

Ako vidno na grafe pri kopirovani suboru z lokalnej siete mi v pravidelnych intervaloch kolise download aj upload z 0 na 11 MB/S, co ma za nasledok to, ze subor sa v skutocnosti prenasa menej ako polovicnou rychlostou, cize okolo 3,5 MB/s.
Co sa tyka nastavenia sietovky, ide na full douplex 100 mbit a je zapnute autonegotiation. Vopred dakujem za napady veduce k rieseniu tohto problemu.
PS: vymenit sietovku, nepovazujem za dobry napad:)

Dr.obecek

• Návštěvník
Re: Nesuvisly prenos paketov
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2008, 15:18:04 »
cau, mam obdobny problem ,ale s internetem

mam ADSL od GTS novera a k sobe do pokeje to mam pres wifi. v ubuntu mi ukazuje signal 92% ,ale rychlost mi skace 0kB/s na 45kB/s a opet na 0 a takhle porad .. brouzdání po webu je celkem OK ,ale chtěl bych hrát po netu a tak jsem si zprovoznil Quakea 3 .. pripojim se do hry a vterinu na to uz mam problem a vzapeti mi to kickne kvuli pripojeni ....

nevite kde by mohl byt problem ?

(bratr ma taky do pokoje net pres wifi ,ale ma WINXP a hraje bez problemu ...)

jo a pouzivam HH 8.04 (xubuntu)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2008, 22:36:28 »
Zkuste kopírovat mimo jakékoliv záznamové zařízení tj. např. z webu pomocí wget:
Kód: [Vybrat]
wget http://odkaz.na.nejaky/vetsi/soubor/na/netu.iso -O /dev/null
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Dr.obecek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Června 2008, 15:12:57 »
tak jsem to zkusil a download se sice houpe kolem 40kB/s ,ale nepadne až na nulu.

Hned jsem zkusil toho quakea kdyby nahodou to slo,ale nejde :) 

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Června 2008, 10:47:49 »
Zkuste kopírovat mimo jakékoliv záznamové zařízení tj. např. z webu pomocí wget:
Kód: [Vybrat]
wget http://odkaz.na.nejaky/vetsi/soubor/na/netu.iso -O /dev/null

Skusil som, robi presne to iste, stale to beha hore dole z 0 na normalnu rychlost....Asi to bude driverom sietovky, ako by som si mohol stiahnut nejaky iny? :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.