Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba při spuštění VirualBOx v Ubuntu8.04 - vyřešeno díky Zelvuska.  (Přečteno 4446 krát)

paolov

• Návštěvník
Mám virtuálně naistalovány Xp a teď mě nejdou spustit, zkoušel jsem stávající verzi VirtBoxu přeinstalovat novou verzí jak je uvedeno na Wiki a při spuštění mě to hodí tuto hlášku, předem dík za odpověďi.

Unable to restore the virtual machine's saved state from '/home/sks/.VirtualBox/Machines/windowsXP/Snapshots/{8d1e8aec-970e-480c-34a7-21a7fbece8fb}.sav'. It may be damaged or from an older version of VirtualBox. Please discard the saved state before starting the virtual machine.
VBox status code: -1821 (VERR_SSM_UNSUPPORTED_DATA_UNIT_VERSION).

Návratový kód:
0x80004005
Komponenta:
Console
Rozhraní:
IConsole {d5a1cbda-f5d7-4824-9afe-d640c94c7dcf}

Toto je chyba po vrácení původní verze a ktomu nejde virtual box vůbec spustit:

Could not load the settings file '/home/sks/.VirtualBox/VirtualBox.xml' (VERR_OPEN_FAILED).
FATAL ERROR: Attribute 'version' has a value, '1.3-linux', that does not match its #FIXED value, '1.2-linux'
Location: '/home/sks/.VirtualBox/VirtualBox.xml', line 5, column 83.

Návratový kód:
0x80004005
Komponenta:
VirtualBox
Rozhraní:
IVirtualBox {76b25f3c-15d4-4785-a9d3-adc6a462beec}

Když jsem aktualizoval, tak virt. stroj byl vyplý.

« Poslední změna: 01 Června 2008, 15:27:44 od paolov »

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Chyba při spuštění VirualBOx v Ubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2008, 20:35:57 »
Citace
Unable to restore the virtual machine's saved state from '/home/sks/.VirtualBox/Machines/windowsXP/Snapshots/{8d1e8aec-970e-480c-34a7-21a7fbece8fb}.sav'. It may be damaged or from an older version of VirtualBox. Please discard the saved state before starting the virtual machine.
Image je uložen ve staré verzi a je nekompatibilní s verzí novou...
Vraťsi tam starý virtualbox a zkus k němu doinstalovat jen nové moduly pro jádro...

Zelvuska

• Návštěvník
Re: Chyba při spuštění VirualBOx v Ubuntu 8.04 - stále nejde
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2008, 10:49:18 »
Me se to podarilo vyresit tim, ze sem ten pocitac s XP odstranil z GUI a potom zalozil novy pocitac a priradil k nemu ten puvodni virtualni disk. Zachovalo se to jako tvrdej restart, ale XP pak nabehly a vsechno fungovalo. Snad ti to pomuze.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Re: Chyba při spuštění VirualBOx v Ubuntu 8.04 - stále nejde
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2008, 12:40:11 »
Před aktualizací VirtualBoxu vždy ukončete(vypněte) všechny virtuální stroje. Pokud to neuděláte a nejde daný stroj nastartovat, stačí na něm použít tlačítko Zrušit. To ho jakoby natvrdo vypne, smaže jeho uložený rozpracovaný stav. Je to tam i výslovně napsáno, stačí číst:

It may be damaged or from an older version of VirtualBox. Please discard the saved state before starting the virtual machine.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.