Popis problému: "Najednou" se mi zpomalily některé mírně grafické aplikace (resp. méně graficky náročné hry, těch více náročných moc nemám), může to být aktualizací, čímkoli, ale ve sledování systému je v procesech jakýsi proces "sh", je tam dvakrát, v obou případech jako "Zombie", ale nemizí, zůstává tam.
-> otázka: může to souviset, je to pravděpodobné?
-> jak se těchto procesů zbavit? Jsou tam i po restartu počítače (už bezprostředně po něm)...
Popis systému: Ubuntu 8.04 upgradovaný ze 7.10, grafické karta ATI s 8.3. ovladači, compiz vypnut, wine (i v tom se to zpomaluje - třeba Bus driver), v poslední době jsem instaloval: Supertux 2 - "vývojová verze" (ale z repozitářů, mimochodem jedna z těch bržděných her), VariCAD viewer (stažený ze stránek VariCADu)...
edit: ještě dodám, že teoreticky nenáročné - emají nároky ani na CPU, ani na paměť:P
Našel jsem si je podle ID v adresáři /proc a v jejich adrasářích bylo nějaké exe, root a cwd s ikonou programu a pak ještě několik převážně prázdných texťáků a složky s dalšíma soubormama - "67 položek s celkovou velikostí 0 bajtů"...