Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Notebook Toshiba a wi-fi Realtek  (Přečteno 4369 krát)

grizzly13

• Návštěvník
Notebook Toshiba a wi-fi Realtek
« kdy: 01 Června 2008, 12:39:36 »
Ahoj všichni,
     vlastním notebook Toshiba Satellite A210-19A a mám v něm wifinu od Realteku. Nemůžu se ale za žádnou cenu připojit... Ve správci sítí není bezdrátová síť a zkoušel jsem i různé příkazy přes terminál, ale ani to nevyšlo. Nenajdu připojení. Na laptopu mám ješte Visty a tam vše pracuje v pohodě. Ubuntu používám chvíli a nevím si rady. Prosím pomozte jak na bezdrátovou síť...

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Notebook Toshiba a wi-fi Realtek
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2008, 13:20:35 »
Ahoj všichni,
     vlastním notebook Toshiba Satellite A210-19A a mám v něm wifinu od Realteku. Nemůžu se ale za žádnou cenu připojit... Ve správci sítí není bezdrátová síť a zkoušel jsem i různé příkazy přes terminál, ale ani to nevyšlo. Nenajdu připojení. Na laptopu mám ješte Visty a tam vše pracuje v pohodě. Ubuntu používám chvíli a nevím si rady. Prosím pomozte jak na bezdrátovou síť...
Zkopiruj sem vypis "lspci" at vime, co to je za chipset, pak budeme chytrejsi..

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2008, 15:50:15 »
Tady je fotka toho lspci:

http://uloz.to/452297/img-0335.jpg

Nenapadl mě jiný způsob, jak to dostat do Vist :-)

Dodo Novák

• Host
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2008, 15:59:25 »
Skuste toto v terminály zadajte sudo -s, ok, heslo ,ok, iwconfig malo by to oznámiť či vidí wifinu napr wlan0,iwlist wlan0 scann (scanning), malo by to  vysypat siete naokolí

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2008, 16:14:58 »
Ne, nic to nenajde  :( Visty nebo XP to najdou...

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2008, 16:24:42 »
Ne, nic to nenajde  :( Visty nebo XP to najdou...
Ta wifi potrebuje driver a pokud nefunguje uz v live cd, pravdepodobne se bude muset zprovoznit pres ndiswrapper, ci jinak. Ten obrazek ma 6.6MB to je zbytecne, navic download 0,3kBps by trval par hodin. Zadej v terminalu lspci a napis pouze radek, kterej bude vypadat nejak takto:
Kód: [Vybrat]
05:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)
Staci napsat celej nazev, cisla pred a za psat nemusis.
Potom se podivame, jak to zprovoznit..

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Června 2008, 16:46:22 »
Realtek RTL8101E

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 01 Června 2008, 16:56:02 »
Realtek RTL8101E
Nacetl se mi ten screen a ten Realtek je ethernet controller, cili pouze LAN karta(kabel). Bohuzel jsem v tom vypisu zadnou wifi nevidel, urcite ten laptop ma wifi?? Mozna lamerska otazka, ale system ji zda se nevidi. Ta fotka ale nezabira celej vypis, je mozne, ze wifi controller bude uplne nahore, protoze na tom co vidim zadnej neni..

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Června 2008, 17:04:11 »
WIFI Toshiba má  ;) Teď z toho noťase zrovna píšu, ale ve Vistách. WIFI v tom výpisu nemůžu najít. Taky mi bylo divný, že tam je jen ethernet controler. Jak to udělat, aby to systém rozpoznal?

Dodo Novák

• Host
« Odpověď #9 kdy: 01 Června 2008, 17:18:26 »
V každom prípade to chce aby toto Ubuntu malo prístup na net,napr cez te ethernet a nainštalovať nástroje ako ndiswrapper, windows wireless driver na použitie ovladača windows (.ini súbor) linuxacky ovládač má po rozbalení readme na inštaláciu, chce to od výrobcu resp cez šroubovák zistiť chipset wifiny(alebo vo windows) potom by už spomínané malo wifinu ukázať

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 01 Června 2008, 17:24:04 »
WIFI Toshiba má  ;) Teď z toho noťase zrovna píšu, ale ve Vistách. WIFI v tom výpisu nemůžu najít. Taky mi bylo divný, že tam je jen ethernet controler. Jak to udělat, aby to systém rozpoznal?
Zkus sem jeste zkopirovat Network controller z vypisu lshw. Treba tam ta wifi bude....

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 01 Června 2008, 17:26:09 »
Ja se pres ethernet na net nedostanu, nemam kabel...

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 01 Června 2008, 17:30:54 »
Ja se pres ethernet na net nedostanu, nemam kabel...
Klasika, bootni do linuxu, pres terminal(lshw) zjisti jestli tam ta wifi je. Uloz si to jako dokument, posli si to treba na mail, nebo zkopiruj na flash, ci mobil pres bth(pokud mas) a z windows to sem napis. Mam dojem, ze z windows muzes videt linux oddily, je snad na to nejakej driver, takze bys to nemusel ani nikde kopirovat.. :)
edit: Tady jsou nejaky pluginy do Total commanderu pro ext2/3..
http://www.linuxforums.org/forum/misc/32196-note-aboutreading-ext2-ext3-reiserfs-windows.html
« Poslední změna: 01 Června 2008, 17:33:40 od Pepe999 »

Dodo Novák

• Host
« Odpověď #13 kdy: 01 Června 2008, 17:34:30 »
vyskúšať iné linux live CD a inštalovať to čo vidí wifinu ;D

grizzly13

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 01 Června 2008, 17:55:24 »
Chlapi neřešte to ;) Zkusím jinou distribuci, pěkných je ještě docela dost. Doufám, že se můj problém spraví. Děkuji za pomoc.
« Poslední změna: 01 Června 2008, 18:26:54 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.