Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Openbox  (Přečteno 2660 krát)

Melny

• Návštěvník
Openbox
« kdy: 16 Července 2006, 19:21:17 »
Ahoj,
muze mi prosim nekdo poradit se zprovoznenim prostredi openbox? Instalace probehla v pohode, ale kdyz openbox spustim, tak nabehne jenom cerna obrazovka a kurzor mysi, kdyz pravym tlacitkem kliknu, tak se mi rozbali menu, ale neni vubec videt plocha.

Nevite nekdo co s tim?

Diky.

amsys

• Host
Openbox
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2006, 19:59:47 »
spusťte gnome, + openbox --replace
Správce sezení, Uložit sezení při odhlášení, Znova přihlásit

Melny

• Návštěvník
Openbox
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2006, 20:14:36 »
Diky. Ted ale nevim jestli tomu dobre rozumim. Po Vasi rade se mi zmenily listy z GNOME na Openbox, ale jinak vse zustalo stejne.  Myslel jsem si, ze openbox je graficke prostredi se vsim vsudy? Kdyz se odloguju a dam sezeni openbox, tak je to furt stejne jak jsem psal v predchozim prispevku.

Diky.

amsys

• Host
Openbox
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2006, 20:52:21 »
bohužel není se vším všudy, window manager není desktop environment
http://en.wikipedia.org/wiki/Window_manager
http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_environment

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Openbox
« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2006, 22:21:48 »
Bohužel nemám teď čas se o tom více rozepsat, ale přinejmenším tady najdete pár užitečných odkazů ohledně openboxu, v anglickém HOWTO se řeší i plocha a ikonky. Pro začátek stačí v čistě Openboxím prostředí spustit nautilus, který se vám o výše zmíněné postará. Určitě se sem zítra ještě vrátím a napíšu k tomu něco bližšího :)

night-walker

• Návštěvník
Openbox
« Odpověď #5 kdy: 19 Července 2006, 19:01:00 »
tak kdyz uz je tady tohle tema, tak sem prihodim i svuj dotazek:

kdyz mám otevrených nekolik oken pres sebe, pak kliknu na tlacitko "plocha" aby mi zmizely vsechny okna. okna zmizi a zobrazi se plocha, kdyz pak ale v liste kliknu na nektere z tech minimalizovanych oken v liste, neotevre se jen to ktere chci, ale uplne vsechny.

Jde tedy nekde nastavit aby se otevrelo jen to jedno dane okno na ktere sem v liste kliknul?
Když jsem šel po schodech, potkal jsem muže, který tam nebyl. Dnes tam zase nebyl.....Přál bych si aby odešel.

Ubuntu 7.10 + Gnome + Openbox @ NB ASUS M6A-B016 PM750, Intel 915GM

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Openbox
« Odpověď #6 kdy: 19 Července 2006, 19:10:35 »
Tak koukám, že jsem tu přednesl nějaké plané sliby, jak se tu rozepíšu a kde nic tu nic. No nic :)

Problém se zobrazováním plochy a lištou znám, řekl bych, že je to způsobeno nedokonalou komunikací mezi gnome-panelem a Openboxem. Zkusím se na to doma podívat, ale obávám se, že to k ničemu kloudnému zrovna nepovede...

KloBass

• Návštěvník
Openbox
« Odpověď #7 kdy: 09 Června 2007, 17:10:26 »
ad openbox :) jak do menu.xls pridat klasicke (gnome) logout menu - tj s (sudo) hibernaci a dalsim GRAFICKYM prihlasenim ((do tty8?) a vubec jak nastavit gdm aby pouzivalo suspend2? :) ) ?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.