Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přetažení pošty  (Přečteno 2085 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
Přetažení pošty
« kdy: 01 Června 2008, 17:43:48 »
Zdravím, chtěl bych přejít z MS Windows XP Home na Ubuntu.
Mám ale takový menší problém.
Na windows jsem používal Outlook expres a mám v něm uloženou veškerou svou poštu.
Chtěl bych ji přetáhnout do pošty evolution (aspoň mysslím že se to tag menuje na ubuntu)
Newíte něgdo jag to udělat??? (Prosím nedávejte mi tu odkazy na anglické stránky (anglicky neumím) děkuji)
Linux je cesta do budoucnosti

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Přetažení pošty
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2008, 17:52:51 »
Koukám, že migration-assistant to bohužel zatím neumí. Takže nezbude nic jiného, než v Outlooku dát export (asi nejlepší do CSV), vytvořený soubor si někam uložit a pak v Evolution dát import a zvolit ten soubor.

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2008, 18:52:00 »
Hledal jsem to ale žádný export tam není. Jen je tam exportovat buď jako adresář nebo Zprávy zkoušel jsem to ale když to dám tag mi to řekne že to zkopíruje do nějakého jiného programu, do něčeho jako Outlook mno a pak mi to napíše chybu že tam není nainstalovaný ten program do kterého to má exportovat.
A když dám Adresář tag to můžu exportovat jen v tom Outlook expres jako že v té poště v tom programu mám složky jako doručené odeslane atd. Tak to můžu exportovat jen mezi nima.
Kde mám najít to abych to mohl exportovat někde do PC????

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2008, 20:08:24 »
Ideálne by bolo, keby si na Windowse mal nainštalovaný Thunderbird, ten myslím vie importovať z Outlooku, potom nájdi adresár Documents and Settings/username/Application Data/Mozilla/Profiles (alebo lokalizovaný, český, názov) a v ňom súbory ako inbox, outbox, podľa toho aké máš priečinky na poštu (Odoslaná, prijatá,...). Tieto súbory premenuj tak aby mali koncovku .mbox (napr Inbox.mbox) a v evolution v Ubuntu daj naimportovať práve tieto súbory.

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2008, 21:05:48 »
Takže si mám nainstalovat Thurthenbox (nebo jak sa to menuje) a potom do něho importovat soubory, a pak to najít v tom adresáři a přejmenovat koncovku??

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2008, 21:10:53 »
Thunderbird (v podstate Mozilla mail). Viem že je to riešenie okľukou, ale o lepšom žiaľ neviem, Outlook uchováva maily tak ako ich uchováva, takže nei je jdnoduché ich z neho dostať. O lepšom riešení neviem.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 18 Června 2008, 23:21:16 »
Už jsem to kdysi vyřešil zde:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=17488.0

Celý fór je v tom, nainstalovat si jak ve Windows tak v Ubuntu Thunderbird (umí poštu vzít z outlooku, případně pokud TB nevyhovuje tak třeba evolution zase umí načíst poštu z TB) a pohrát si s jeho souborem profiles.ini (pokud někam přesunu složky s poštou tak upravím v profiles.ini cestu a jede se dál, třeba i na jiném PC)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Martin Tesárek

• Aktivní člen
  • *
    • Muj maly blog o ubuntu
« Odpověď #7 kdy: 19 Června 2008, 11:57:20 »
taky jsem to ted resil nastesti i ve win jsem pouzival thunderbirda tak to pro me nebyl problem nainstaloval jsem thunderbird v linuxu a pak jsem pretahl cele slozky z data aplikaci do home /.thunderbird/.... a vse funguje jak ma dokonce i nektere rozsireni
AMD X3 8450+ , Nvidia 8600GTS Diamond/512, RAM 2024/800, HDD 120GB Sata1, 320GB Sata2, 500GB Sata2  Ubuntu 9.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.