Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jedna instalace na 2 pc  (Přečteno 2296 krát)

jeryk

• Návštěvník
Jedna instalace na 2 pc
« kdy: 17 Července 2006, 08:18:52 »
Zdravim,

mohu mit instalaci na jednom HDD a ten si prenaset mezi 2 pc, ve kterych je jiny HW? Predpokladam, ze asi narazim hlavne na problem grafiky ... slo by to nejak vyresit pri startu?

Dik Jarda

Pernikar

• Návštěvník
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #1 kdy: 17 Července 2006, 09:56:38 »
podla mnojho nazoru je to nezmysel pretoze pri instalacii si system uklada vsetky informacie o pocitaci aby kazdodenny start bol co najrychlejsi
preto si myslim ze po preneseni disku do ineho pc by nastal kolaps
skus to spravit s windowsom a uvidis kolko hlasiek ti behom chvile vybehne

o problem grafiky ani nie ved vzdy si mozes kupit graf kartu a zmenit ju
najviac ide o maticnu dosku a zbernice , kazdy typ ma iny ovladac...
Ubuntu 6.06 Server + XFCE desktop enviroment (= XUBUNTU?)

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2006, 11:22:52 »
on spis chce asi jedno nastaveni u obou pc stejne ne? :-) IMHO stacilo by prekopirovat adresar home
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #3 kdy: 17 Července 2006, 15:54:14 »
Udělat to lze za předpokladu, že HW na obou či více mašinách je plně kompatibilní. Ani nemusí být stejný. Při rozdílném HW však nastanou problémy s uživatelským účtem jako z celkem. Bude potřeba nejdříve nastartovat, hned po výměně, do recovery modu a tam vše upravit v základu tak, aby odpovídalo HW. Potom rozjed X-ka na mesa ovladače a zkouknout systém.
Dokonce bych i zkusil na jedné mašině vytvořit nový účet, ten migrační a na ten bootovat v novém PC do recovery a pak do GUI.
Proč ne? Jádro je jenom jedno a pokud je to i386 tak na i686 se dá přejít až po odskoušení. Chce to odvahu a trošku času a také jisté zkušenosti. Pro laicky zaměřeného uživatele to není.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jan Tichavský

• Návštěvník
    • http://square.blog.root.cz
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2006, 17:41:51 »
No vida, já to mám podobně :) Instaloval jsem doma na PC bez netu, po několika pokusech o stažení pár balíčků -> CD -> instalaci do toho PC a chybějících závislostech jsem to vzdal a vzal HDD do jinýho PC s netem. Jediný, co jsem musel změnit, bylo umístění disku - rozuměj přepojit IDE kabely, aby to naběhlo z primary master jako předtím. Windows XP to nezvládnou a vyhodí BSOD, Ubuntu naběhne bez viditelných problémů. Grafika na druhým PC je slabší, ale taky nVidia, procesor a RAM skoro stejný, zvuk funguje, síťovka je integrovaná a taky funguje. Monitory nemají problémy, protože rozlišení je v jejich schopnostech. Rozdíly v mainboardu budou, ale jak moc velký a jakej je vliv to jsem nezkoumal. Rychlost naběhnutí je stejná :)

Citace: GlidingFLY
Chce to odvahu a trošku času a také jisté zkušenosti. Pro laicky zaměřeného uživatele to není.
Tak to jsem teda měl štěstí, že mi to jelo (skoro) hned...
P4 2G, 256M RAM, 64M GF4 MX, 60G HDD - 4 primary part. (Win 98+XP, FreeBSD, Ubuntu, SWAP :) ) | Linux není jen Next - Next - Install, musíte se taky trochu snažit ;)

jeryk

• Návštěvník
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2006, 22:11:27 »
Znamená to tedy, že pokud si nainstaluji pecko, doinstaluji aktualizace plus další soft, tak po přechodu na silnější mašinu musím absolovovat všechno od začátku?

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #6 kdy: 20 Července 2006, 22:36:38 »
To záleží na použitém HW v novém PC, jak jsem psal výše. Podívej vezmi disk, který je hotový za starého a připoj do nové mašiny. Pokud to byl jediný disk v mašině a HW jakž takž kompatibilní tak se rozjede. Dúležitá je grafárna. Proveď změny dříve než disk odpojíš jak jsem výše psal.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Jedna instalace na 2 pc
« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2006, 12:30:53 »
No, ja si myslim, ze diky initrdu by to melo byt pomerne primitivni...Chce to opravit /etc/fstab a /etc/X11/xorg.conf, to je zaklad, a jinak by to mohlo slapat..Takze pro prenos proste udrzovat dve verze techto souboru, nejlepe si na to napsat primitivni skriptik, ktery vzdycky prejmenuje fstab a xorg.conf na neco jineho a pak zas zpatky..J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.