Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nedari se pripojit mobil Sony Ericsson k300i pres bluetooth  (Přečteno 2845 krát)

sidrob

• Návštěvník
Mam nainstalovane gammu, wammu, mobil pripojeny usb kabelem, v nastaveni mam vyzkousene snad vsechny nazvy portu, ale stale se nedari mobil Sony Ericsson k300i pripojit. Jak najdu presny nazev portu a jak presne pripojeni nastavit? Jaky je rozdil mezi pripojenim at115200 a at19200?
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:20:26 od Anna Taliánová »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: k300i
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2008, 13:18:28 »
Mam nainstalovane gammu, wammu, mobil pripojeny usb kabelem, v nastaveni mam vyzkousene snad vsechny nazvy portu, ale stale se nedari mobil sony ericsson k300i pripojit. Jak najdu presny nazev portu a jak presne pripojeni nastavit? Jaky je rozdil mezi pripojenim at115200 a at19200?
Pri konfiguraci si zvol ne automatickou, ale s pruvodcem. Zvol Based AT, AT via cable(nebo line) pak si prikazem "hcitool scan" zjisti mac adresu telefonu a dopis ji to toho portu. Melo by to zacit hledat a pak pozadat o passkey. Pres BTH to funguje na 7.10 bez problemu, takze kabel by mel jit urcite taky a mozna jednoduseji.. :)

sidrob

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2008, 19:21:48 »
Nejak to nechapu. hcitool scan akorat odpovi: "Device is not available: No such device" Nemluvis nahodou o pripojeni pres bluetooth? Takto se pripojit nemuzu. Jde mi jen o pripojeni pres kabel, ani irda nechci.
Jde spustit gammu, wammu jako root, dal mi nekdo poradil "gpasswd -a moje_jmeno dialout", ted uz jde gammu wammu spustit normalne. Jenze vetsina funkci pry neni podporovana - presne ty, ktere potrebuju (import obrazku, prace se slozkami, ..). Cerpam odsud: http://www.abclinuxu.cz/blog/free_sw_hw_info/2007/7/prace-s-k300i-pres-irda-i-kabel-gammu-wammu
Dalsi program, co jsem si nasla je obexftp a k nemu obexftp front-end. To by mi plne vyhovovalo, umi lehce importovat soubory. Jenze mobil mi to opet nenajde  :'(

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2008, 01:26:44 »
Nejak to nechapu. hcitool scan akorat odpovi: "Device is not available: No such device" Nemluvis nahodou o pripojeni pres bluetooth? Takto se pripojit nemuzu. Jde mi jen o pripojeni pres kabel, ani irda nechci.
Jde spustit gammu, wammu jako root, dal mi nekdo poradil "gpasswd -a moje_jmeno dialout", ted uz jde gammu wammu spustit normalne. Jenze vetsina funkci pry neni podporovana - presne ty, ktere potrebuju (import obrazku, prace se slozkami, ..). Cerpam odsud: http://www.abclinuxu.cz/blog/free_sw_hw_info/2007/7/prace-s-k300i-pres-irda-i-kabel-gammu-wammu
Dalsi program, co jsem si nasla je obexftp a k nemu obexftp front-end. To by mi plne vyhovovalo, umi lehce importovat soubory. Jenze mobil mi to opet nenajde  :'(
JJ, to je pres bth, jsem z toho pripojovani krapet mimo. :)
Novejsi telefony SE staci pripojit pres USB a hned se objevi nabidka na kopirovani souboru atd. Pak muzes treba v gnome-commanderu kopirovat jak je libo. Na kontakty atd je Wammu, kterej uz funguje..
Mam dojem, ze nekdo uz tady K300i pripojit k pc zkousel, ale nevim, jak to dopadlo..

sidrob

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Června 2008, 08:32:56 »
1) nemam novejsi telefon, k300i je stary temer 3 roky
2) jedine co se mi kdy pekne pripojilo bez potreby jakehokoli softwaru byl staricky digitalni fotak
3) uz vim, na co ktery software je, to si precist umim prinejmensim odsud: http://www.linuxsoft.cz/
4) ano, wammu aspon zvlada zobrazit zpravy a zkopirovat je jinam
5) kde mam jeste hledat pomoc? nevzdam se, jelikoz to fungovat ma...  ;)

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 05 Června 2008, 12:28:57 »
1) nemam novejsi telefon, k300i je stary temer 3 roky
2) jedine co se mi kdy pekne pripojilo bez potreby jakehokoli softwaru byl staricky digitalni fotak
3) uz vim, na co ktery software je, to si precist umim prinejmensim odsud: http://www.linuxsoft.cz/
4) ano, wammu aspon zvlada zobrazit zpravy a zkopirovat je jinam
5) kde mam jeste hledat pomoc? nevzdam se, jelikoz to fungovat ma...  ;)
Google nic noveho nezjistil. Jenom, ze by to melo fungovat pres Wammu, ale prenos dat nic. Dalo by se to udelat tak, ze si nainstalujes pres Wine program MyPhoneExplorer pro widle. Nic lepsiho me nenapada.. :)
Mely by se tam dat i posilat data...
http://www.fjsoft.at/en/downloads.php

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Června 2008, 15:37:23 »
no já když propojoval K700i, což je vlastně stejný datový kabel, tak jsem mobil používal na připojení na net a měl jsem jej na /dev/ttyUSB0. USBnula pro pochopení....
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

sidrob

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2008, 08:47:11 »
Mam tu i windows a nyni i Mobiledit, ktery si po instalaci ovladacu s mobilem poradil.. Stejne diky za pomoc.
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:19:06 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.