Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jabbim, vase skusenosti celkovo, alebo s klientami  (Přečteno 6521 krát)

existpierre

• Host
Jabbim, vase skusenosti celkovo, alebo s klientami
« kdy: 03 Června 2008, 13:31:06 »
Myslim ze tato tema patri skor sem. Ak som sa zmylil  tak pls presun  ::)

Len nedavno som presiel na jabber a zistujem ze  sa to s ICQ neda ani porovnavat. Je to parada. Pouzivam jabbim. Zaujimalo by ma, akych klientov mate vy, preco ho mate a ake maju vyhody a nevyhody, alebo podla vas skvele ficurky.. Takisto by ma este zaujimalo (nikde som to zatial nenasiel), ci su pre jabbim aj nejake pluginy navyse, resp kde to stiahnut (asi som slepy, alebo neviem hladat  ::) )

a Potesila ma taka jedna mala vec, vacsina ludi uz ustupuje od originalneho ICQ klienta a dava si altrnativy ala QIP. Aspon niektori kamosi boli ochotni sa prehodit na infium a tam si aktivovat jabber ucet. Ktovie, mozno sa im to zapaci a postupne budu prechadzat. Len ta rozsirenot ICQ je dost ako zacarovnay kruh, nikto nechce prejst, lebo ioch kamosi maju tiez ICQ etc.    Ale snad sa situacia bude zlepsovat :P

Teyras

• Aktivní člen
  • *
  • $life = "fight";
Re: Jabbim, vase skusenosti celkovo, alebo s klientami
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2008, 14:09:58 »
Jabbim používám už docela dlouho... Nejdřív na Mirandě, teď na Pidginu... celkem užitečnej je podle mě slovník a úschovna souborů... kdyžtak zkus http://www.jabber.cz, tam je všechno důležitý...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

slamozrout

« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2008, 14:18:57 »
Jo ja pouzivam jabber a parada, mam to nahozeny v pidginu a kvuli tomu zacarovanymu kruhu tam mam jeste icq. Jinak to prechazeni na altervativni klienty sem taky zazil. Treba do moji bejvali pritelkine sem tak dlouho hucel az si poridila mirandu nahodila jabber spolu icq a ted stastna jak blecha :-D
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2008, 14:36:37 »
Ja som donedavna pouzival gajim. Siel celkom v pohode, ale presiel som na klienta jabbim. Zda sa mi lepsi, viac funkcii, vymakana praca s jabber diskom (nieco ako nautilus na jdisk), udalosti ako ze niekto ziada o autorizaciu, ze mi posiela subor, atd. je v zvlast zalozke roasteru, takze pokym to neodklepnem mam to tam a nezaroluje sa to v chat okne v s pribudajucimi riadkami rozhovoru. Progres posielania a prijmu suborov je v okne chatu vedla rohovoru, takze je to stale na ociach. Dalsie ficuriny este som neodhalil  ;)
Tu su repozitare: http://dev.jabbim.cz/jabbim/wiki/Deb_packages

Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

existpierre

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Června 2008, 15:10:56 »
vymakana praca s jabber diskom

toto mi vysvetli :D na jabber konferencii sme sa polhodinu ak nie hodinu pokusali rozbehat moje JDM, jednoducho na jabbimovi nejde a na gajimovi ano a to mam SVN verziu

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #5 kdy: 03 Června 2008, 15:20:13 »
Já na kecání mám Infium - pouštím to ve wine. (Už jsem si na QIP celkově prostě moc zvykl, navíc má velice pohodlné úpravy cl a skupin.). V Pidginovi jsem nějak nezvládl nastavit proxy na posílání souborů.
A tak mám nakonec na jabbim Psi - posílá soubory bez problému, nastavení v pohodě, výborný klient...
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

existpierre

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Června 2008, 15:21:15 »
Já na kecání mám Infium - pouštím to ve wine. (Už jsem si na QIP celkově prostě moc zvykl, navíc má velice pohodlné úpravy cl a skupin.). V Pidginovi jsem nějak nezvládl nastavit proxy na posílání souborů.
A tak mám nakonec na jabbim Psi - posílá soubory bez problému, nastavení v pohodě, výborný klient...

ale psi je pre KDE nie ?

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #7 kdy: 03 Června 2008, 15:25:57 »
ale psi je pre KDE nie ?
Psi je pro všecko...alespoň mi pod Gnome jel a nechtěl žádný KDE balíky, ale stejně mě osobně přijde lepší Gajim - používám ho i pod Win.
Jinak Jabber je paráda, zvláště, když si s ním můžu vyhrát na vlastním serveru (viz podpis...a jabber disk a proxy tam taky zlobí, nefungují jak by měly, ale to se poddá).
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 03 Června 2008, 15:33:05 »

toto mi vysvetli :D na jabber konferencii sme sa polhodinu ak nie hodinu pokusali rozbehat moje JDM, jednoducho na jabbimovi nejde a na gajimovi ano a to mam SVN verziu

No ja som to ked mam pravdu povedat nejako neskusal. Len som klikol, zistil som ze to moc dobre vypada a to mi zatial stacilo  8) Asi uz dnes budem jdisk pouzivat tak sa kuknem ci to funguje, ale kukal som na jabbim konferenciu a zachytil som, ze prave JDM opravovali, tak skus update.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #9 kdy: 03 Června 2008, 15:38:21 »
ale psi je pre KDE nie ?

No je... jelikož už tu mám kopete které si z KDE něco natahalo, tak v tom nebyl žádný problém. Používám GNOME.
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #10 kdy: 03 Června 2008, 15:38:56 »
Vyzkoušel jsem ladasco a nakonec skončil u Gajimu... zatím mi ze všech IM vyhovuje nejvíc, nevím proč, prostě se mi líbí.
prostý user
...selským rozumem...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #11 kdy: 03 Června 2008, 15:48:36 »
presne tak - taky u me vyhral Gajim :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

existpierre

• Host
« Odpověď #12 kdy: 03 Června 2008, 15:51:42 »

No ja som to ked mam pravdu povedat nejako neskusal. Len som klikol, zistil som ze to moc dobre vypada a to mi zatial stacilo  8) Asi uz dnes budem jdisk pouzivat tak sa kuknem ci to funguje, ale kukal som na jabbim konferenciu a zachytil som, ze prave JDM opravovali, tak skus update.

sak pisem, mam najnovsi :) mam revision 2849. zo SVN

76house

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 03 Června 2008, 16:10:49 »
Frčím na jabber.cz a používám jako klienta PSI v0.12-dev - pod Ubuntu jede v pohodě, akorát trošku kostrbaté fonty, páč je to Qt aplikace. Pozor, v repository Ubuntu je staší stable verze 0.11, která neumí některé věci např. privacy lists.

existpierre

• Host
« Odpověď #14 kdy: 03 Června 2008, 16:46:28 »
este by ma zaujimalo, preco sa mi obcas prekryva trayikona, ked sa posuvaju ikonky, napriklad mam pidgin ikonu v pozadi a jabber v popredi

pozeram ze ten jabbim zatazuje obe jadra na 20%, teda ma v  tom rolu aj xorg, ale akonahle jabbim vypnem tak 1-2%
« Poslední změna: 04 Června 2008, 12:52:28 od existpierre »

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #15 kdy: 03 Června 2008, 17:21:38 »
Jabber už taky mám, ale oporti ICQ jsem nezpozoroval nějaký extra pokrok..  :D (zprávy jsou pořád složeny z písmen ne..?)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

qUAKER

• Host
« Odpověď #16 kdy: 03 Června 2008, 18:27:50 »
server jabbim.cz a klienta Pidgin 2.4.1 - vše stabilní :) potřebuju multiprotokol a nechci víc klientů

existpierre

• Host
« Odpověď #17 kdy: 03 Června 2008, 18:34:00 »
zistil som ze ten jabbim je dost taky chybovy a navyse dost pomaly, takze zatial gajim

menganito

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 03 Června 2008, 20:35:32 »
Ako quaker, len by som ešte dodal, že v Pidginovi mám hodne veľa pluginov takže je o čosi pomalší ako by bolo ideálne... Ale inak je super.
Škoda len, že Jabber kontakty mám len na ľudí z fóra... Nikoho, koho by som poznal naživo :/

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #19 kdy: 03 Června 2008, 22:41:38 »
google talk v pidginovy, okrem toho este MSN a IRC
este tam drzim chvilu ICQ, ale staci ked prejdu dvaja ludia a zbohom :P

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #20 kdy: 03 Června 2008, 22:50:00 »
SIM-IM :) SVN verze a doufám v pokrok :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

existpierre

• Host
« Odpověď #21 kdy: 03 Června 2008, 23:30:55 »
pidgin - stale pada, som z toho jelen
gajim pohode len sa mi hnusi vzhlad a ikony, proste trosku odvar gaimu
jabbim mi dneska total blbol tiez, uz som to riesil aj na jabbim konferencii aj na fore, zatial nic, zom  zvedavy co povie zajtrajsie SVN, aj ked neverim, kedze nepohmohol ani downgrade

sim-im skusim :)

truhlik

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 03 Června 2008, 23:36:24 »
Klasika:
stolni pocitac - jabber - gajim
notebook - icq a jabber dohromady - pidgin

Ale s tim pidginem nejsem moc spokojen obcas mi to dela neplechu to spojeni icq a jabberu v jednom. Pri presouvani kontaktu z jedne grupy do druhe se vytvori duplicitni. Nefunguje spolehlive invicible mode.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

existpierre

• Host
« Odpověď #23 kdy: 03 Června 2008, 23:40:47 »
Klasika:
stolni pocitac - jabber - gajim
notebook - icq a jabber dohromady - pidgin

Ale s tim pidginem nejsem moc spokojen obcas mi to dela neplechu to spojeni icq a jabberu v jednom. Pri presouvani kontaktu z jedne grupy do druhe se vytvori duplicitni. Nefunguje spolehlive invicible mode.

s PG som zaznamenal ovela viacej problemov ako len toto. celkom som si ho oblubil ale v poslednej dobe ma zacal pekne hnevat

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #24 kdy: 03 Června 2008, 23:48:51 »
ked sa zbavim ICQ tak si dam rozhodne PSI. :P

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.