Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jabbim, vase skusenosti celkovo, alebo s klientami  (Přečteno 6512 krát)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
Re: Jabbim, vase skusenosti celkovo, alebo s klientami
« Odpověď #25 kdy: 04 Června 2008, 00:40:31 »
Používal jsem Jabbim, jednu dobu jsem se intenzivně věnoval jeho testování a nahlásil plno chyb. Bohužel tento klient měl neustálé problémy s Gtalkem. Chyba je sice na straně Googlu, ale to mi jako uživateli může být jedno.
Velmi dobrý je Gajim, který implementuje XMPP snad ze všech klientů nejlépe a nejšířeji. Občas ho používám, naprosto bez problémový. Rozhraní ale nic moc, u Jabbimu se mi líbí víc.
Momentálně používám Pidgin. Prostě jsem na něj zvyklý. Škoda, že implementace XMPP má v Pidginu hodně velké rezervy. Např. posílání souborů je opravdu tragické, buď nejdou posílat vůbec nebo chodí poškozené. Je to škoda i v tom ohledu, že v tom uzavřeném balastu ICQ odesílat soubory umí a v otevřeném protokolu XMPP ne.

existpierre

• Host
« Odpověď #26 kdy: 04 Června 2008, 00:53:37 »
s jabbimom uz mam po probleme, bol  to len zblbnuty plugin Tune, ktory som vypol, takze uz to ide krasne

ake problemy s gtalkom? ja mam v zozname 3 kontakty a zatial pohode, aj ked som mal problem ze som im nemozhol poslat offline spravu (co sa vyriesilo tym ze si na gmaili zapli ukladanie historie chatu), alebo som ich videl ofline, co sa uz tiez napravilo. ja mam ale SVN, takze mozno to bola len starsia verzia. kazdopadne by som to este skusil. Naozaj jabbim ma asi najlepsie rozhranie zo vsetkych. intuitivny a rychly pristup ku vsetkym sluzbam a fciam. skvele. na jabbimovi ma ale hneva ze nemozem prijat subory, no ako citam teraz, tak to je tym jabberom na PG. skusim si dat poslat subor od ineho, co ma jabbim, tak som zvedavy ci to pojde. Mam nastavene aj proxy, aj ked mam verejnu IP.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #27 kdy: 04 Června 2008, 09:19:47 »
Já jsem používal Jabbim před půl rokem, tehdy byl vývoj zase někde jinde. Kdyby  jsi viděl, kolik chyb způsobených tím, že se Gtalk nedrží standardu XMPP, jsem musel hlásit. Vždycky jsme nějakou chybu vyřešili a nové se objevily, časem už mi to přišlo jako boj s větrnými mlýny. Navíc v Gtalku se nedají využít pokročilejší funkce Jabberu, které Jabbim nabízí, protože je server Gtalku prostě nepodporuje.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 04 Června 2008, 10:03:02 »
s jabbimom uz mam po probleme, bol  to len zblbnuty plugin Tune, ktory som vypol, takze uz to ide krasne

ake problemy s gtalkom? ja mam v zozname 3 kontakty a zatial pohode, aj ked som mal problem ze som im nemozhol poslat offline spravu (co sa vyriesilo tym ze si na gmaili zapli ukladanie historie chatu), alebo som ich videl ofline, co sa uz tiez napravilo. ja mam ale SVN, takze mozno to bola len starsia verzia. kazdopadne by som to este skusil. Naozaj jabbim ma asi najlepsie rozhranie zo vsetkych. intuitivny a rychly pristup ku vsetkym sluzbam a fciam. skvele. na jabbimovi ma ale hneva ze nemozem prijat subory, no ako citam teraz, tak to je tym jabberom na PG. skusim si dat poslat subor od ineho, co ma jabbim, tak som zvedavy ci to pojde. Mam nastavene aj proxy, aj ked mam verejnu IP.

Prijem aj posielanie suborov mne ide dobre. Ale nesmie to byt z/do Pidgina. Dvaja kamarati ho pouzivali a vzdy som mal s nimi problem. Teraz presli na jabbim a ziaden problem s prijimom ani odosielanim suborov. Co sa tyka toho JDM, skusanim som zistil, ze ide super, len nesmies mat otvoreny disk v chate. A zasa opacne nesmies mat otvoreny JDM ked chces v chate pouzivat jdisk. Tak sa mi to vcera spravalo.
« Poslední změna: 04 Června 2008, 12:04:48 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

existpierre

• Host
« Odpověď #29 kdy: 04 Června 2008, 10:40:51 »
nejak som stratil nit, JDB je co?  ::) jj s jabbimom nemam problem, a je to naozaj dost paradox, ked ICQ closed protokol OK a jabber open source robi blbost, nemozem vypnut jabber ucet na PG, lebo spadne a aj tak nevypne, cize sa z neho stala susienka

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 04 Června 2008, 12:04:22 »
Jaj, to malo byt JDM (jabber disk manager).  :-[ Opravene.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

existpierre

• Host
« Odpověď #31 kdy: 04 Června 2008, 12:30:33 »
jaj tak, no akurat to skusam, mam normalne otvorene chat okno a cez managera posielam, ide to

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.