Zdravím, mám 2 problémy s košem.
1) Abych to zjednodušil, tak co přecházelo mému problému shrnu do věty -> Krusader, přesouvání do koše a symbolický link.
Co se teď děje: Změnilo se umístění koše - z /home/tomas/.Trash na /home/tomas/.local/share/Trash/, kde jsou složky files a info - řekl bych, že tohle je způsobené symbolickými linky a Krusaderem, protože Krusader má koš rozdělený právě na tyto 2 složky. Nějak jsem si s tím hrál, abych docílil uspokojivého výsledku, ale výsledkem nakonec je, že jsem to ještě víc pohnojil. Když se teď podívám do složek, kde jsem vytvářel symbolic, tak tam žádné nejsou. Dřív stačilo je odstranit a vše fungovalo jako dřív.
Nevíte jak to vyřešit? Dá se někde změnit umístění koše? Popř. vypsání symbolických linků?
2) Další problém je, že z mých 2 dalších oddílů (jeden typu FAT32 a druhý NTFS) nejde přesouvat do koše. Při stisku klávesy DEL se mi napíše hláška: Nemohu přesunout soubory do koše, chcete jej odstranit ihned? Mám za to, že ani před problémy, kterou jsou vypsané výše, mi nešlo nic přesouvat do koše.
Děkuji všem za každou radu, Bernard