Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde se přihlásit  (Přečteno 1386 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Nejde se přihlásit
« kdy: 04 Června 2008, 14:56:59 »
Po nějaké době jsem zapl PC s OS ubuntustudio 8.10 64bit, automaticky jsem vyplnil login a heslo- a nic :) tak jsem to zkusil znovu, porad nic.. Pak jsem s epodival na ob razovku a zjistil jsem ze nefunguji nektere klavesy (napriklad j) takze se nemuzu prihlasit.. zkousel jsem dat misto cz klavesnice vychozi nepomohlo to, klavesnici to neni, v jinem PC funguje a na tom samem PC se spustenim slaxem z flashdisku fungujou znaky ktery v ubuntu s. nejdou.

Co ted? :)
format /all
install
? :)

Langoš

• Návštěvník
Re: Nejde se přihlásit
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2008, 00:01:01 »
Po nějaké době jsem zapl PC s OS ubuntustudio 8.10 64bit, automaticky jsem vyplnil login a heslo- a nic :) tak jsem to zkusil znovu, porad nic..

Přesně stejná věc se mi onehdá stala, když jsem si hrál s xorg.conf. Něco jsem v xorgu napsal špatně a přestaly fungovat některé klávesy. Pomohl start v konzoli root (hned na začátku startu systému) a nakopírování funkčního záložního xorgu.
This is Linux land. In silent nights you can hear Windows machines rebooting.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2008, 13:48:30 »
Kdyz nemam zalozni a ten prvni je poskozenej? da se nejak vytvorit novej?

slamozrout

« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2008, 14:09:00 »
prikaz na znovunastavenie xorg.conf je:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgAle prepise Ti to i nastaveni grafiky, tak si ten starej nejdriv zazalohovat a pak moci neco nastavit grafiku tak jak byla.Pokud teda by to delalo nejaky nepravosti po obnove.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.