Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uspání do RAM, uspání na disk  (Přečteno 4973 krát)

Leon1464

• Návštěvník
Uspání do RAM, uspání na disk
« kdy: 04 Června 2008, 16:52:48 »
Zdravím, už delší dobu hledám jak vyřešit problém s Kubuntu Hardy 64. Ani jeden z režimů spánku mi nefunguje. Mám ho nainstalovaný pomocí Wubi takže nevím jak dalece půjde uspání na disk, nicméně při uspání do RAM se počítač nevypne úplně, sice se vypnou disky a monitor ale větráčky běží pořád dál a pc zatuhne. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu jak prpblém vyřešit? Předem díky.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Uspání do RAM, uspání na disk
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2008, 17:26:51 »
Trochou googlení se dá najít toto
Citace
... Hibernation/suspend is not supported under Wubi ...
Čili přes wubi není uspání na disk či do RAM podporováno.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Leon1464

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2008, 14:26:48 »
Oww to je škoda. Díky moc za informaci  ;)

drobas

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Září 2008, 12:45:08 »
trochu obnovim toto tema...taky problem s hibernaci
notebook fujitsu-siemens lifebook s6410
veskery info o HW http://www.fujitsu-siemens.cz/wcms-data/datasheets/notebook_pro/ds_lifebook_s6410_cz.pdf
nekde sem se docet ze by to mohlo bejt AHCI tak sem se trochu hrabal v BIOSu...
pri SATA control "compatible" se mi to sice hibernuje a zpatky to pak taky najede ale hodi to pak v ubuntu (jo sorry, system ubuntu 8.4 HH 32bit) chybu ze hibernace probehla nespravne nebo neco v tom smyslu...
pokud dam SATA control "enhanced" a dal nastavim AHCI bud na enable nebo disable tak pri hibernaci jen cerna obrazovka a vlevo nahore blikajici kurzor, ale nic se nestane --- a z toho de jen power off
(nekde byl seznam bugu u jednotlivych notebooku a tam o tomto bylo primo forum ale nejak uz to nemuzu najit :-/)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.