Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci Ubuntu 8.04 nevidím zbytek disku s windows vista  (Přečteno 2239 krát)

loxx

• Návštěvník
Dobrý den. Nainstaloval jsem Ubuntu na část disku, kde je jinak Windows Vista, ale v Ubuntu vidím jen část na které je Ubuntu. Část s windows vista nevidím. Nevíte prosím někdo co s tím?

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
Re: Po instalaci Ubuntu 8.04 nevidím zbytek disku s windows vista
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2008, 20:36:43 »
Mohl bys nám poskytnout výpisy
Kód: [Vybrat]
sudo fdisk -la
Kód: [Vybrat]
cat /etc/fstabna jejich základě se dobereme toho co a jak a k čemu slouží fstab.
prostý user
...selským rozumem...

Richie

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2008, 11:52:10 »
A jiné disky naformátované na ntfs vidíte?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2008, 12:02:54 »
A jiné disky naformátované na ntfs vidíte?
Mám takový pocit, že po instalaci 8.04 nejsou ntfs disky přimountované. Ale např. v gnome v záložce Místa jsou vidět a dají se kliknutím připojit - je to však jen dočasné, po restartu jsou opět nepřipojené. Aby se disky připojily "nastálo", musí se přidat do /etc/fstab
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Richie

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Června 2008, 12:11:43 »
Citace
Mám takový pocit, že po instalaci 8.04 nejsou ntfs disky přimountované. Ale např. v gnome v záložce Místa jsou vidět a dají se kliknutím připojit - je to však jen dočasné, po restartu jsou opět nepřipojené. Aby se disky připojily "nastálo", musí se přidat do /etc/fstab
no mělo by to tak být, ale já jsem třeba musel po instalaci ubuntu 8.04 doinstalovat podporu NTFS. Před tím jsem disky taky neviděl. V 7.10 jsem je viděl hned po instalaci.. Ale jak říkáte, musel jsem je připsat do fstab, abych se na ně dostal i po restarutu bez zadání hesla

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.