Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rámeček ikonky  (Přečteno 4485 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
rámeček ikonky
« kdy: 05 Června 2008, 18:31:40 »
Hojte, chtěl bych se zeptat jestli někdo víte jak udělat ten okraj kolem ikonky jako je na vistě. Vím že to na Ubuntu jde někde sem to viděl ale už newím kde a nemohl jsem najít ten obrázek
Myslím tady toto:

všimněte si ikonky YouTube Top R.... je v takovém modrém rámečku.Newíte jak to udělat??
Linux je cesta do budoucnosti

col_boggy

• Host
Re: rámeček ikonky
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2008, 19:02:54 »
tak nevím... chceš ty vlastně windowsy, nebo linux? protože na ubuntu existují gadgety v mnohem užitečnější podobě (viz. kde4) - tohle si neber moc zle, ale pořád nechápu, proč to většinu lidí už nepřejde a pořád se snaží o costomize svého linuxu do podoby woken... btw ten "efekt modrého rámečku" patří ke standardním efektům visty, takže ho na ubuntu asi nevyčaruješ (nejpodobější je tomu ale zase kde4). dosti ale mého konstatního rýpání, promiň; tu jsem něco vyhrabal:
http://gnome-look.org/content/show.php/Sidebar+Screenlet+(with+docking)?content=63172

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2008, 21:26:24 »
Ja nechci udělat z linuxu windows jen se mi prostě vzhled linuxu moc nelíbí a chtěl bych ho zlepšit a samotného mně nic nenapadá tag si tam chci dát to co najdu a to co se mi líbí zrovna jsem našel ten rámeček a líbí se mi tag bych ho tam chtěl dát.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2008, 22:04:17 »
Ja nechci udělat z linuxu windows jen se mi prostě vzhled linuxu moc nelíbí a chtěl bych ho zlepšit a samotného mně nic nenapadá tag si tam chci dát to co najdu a to co se mi líbí zrovna jsem našel ten rámeček a líbí se mi tag bych ho tam chtěl dát.

Linux si můžeš upravit vzhledově do mnoha podob, chce to jen stáhnout potřebné vzhledy a zapnout CF.

P.S.: všiml jsem si nejen u tohoto příspěvku, že máš zřejmě problémy s češtinou. Slovo "tak" se píše "tak" a nikoliv "tag"  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Června 2008, 22:13:12 »
Problémy s češtinou nemám jen jsem na to zvyklí normálně rukou píšu "tak" ale na PC píšu "tag" newím proč ale jsem na to zvyklí. taky třeba místo "nevím"píšu "newím" a něgdy místo "v" píšu "f"
"Zvyk je železná košile"  :-\

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #5 kdy: 05 Června 2008, 22:24:32 »
ehm, zvyklý jako mladý...

jinak si prolez tohle fórum, jsou tam spousty kombinací vzhledů, ikon, rámů oken atd..., Většinu z nich najdeš na www.gnome-look.org. Instalují se tak, že si otevřeš Systém>Volby>Vzhled a přetáhneš tam stažený soubor myší.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 06 Června 2008, 10:20:28 »
Problémy s češtinou nemám jen jsem na to zvyklí normálně rukou píšu "tak" ale na PC píšu "tag" newím proč ale jsem na to zvyklí. taky třeba místo "nevím"píšu "newím" a něgdy místo "v" píšu "f"
Už to tu bylo asi 100x, ale když vidím, že takto píše někdo záměrně, mám pocit, který se dá nejlépe vystihnout asi tímto příspěvkem z lamera
http://lamer.cz/quotes/show/3719
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

col_boggy

• Host
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2008, 11:46:23 »
každopádně, jestli ti nevyhovuje se svým vzhledem ubuntu (což o to, to asi v defaultním nastavení vyhovuje jen málokomu), stáhni si kubuntu s již zmiňovaným kde4. rámečky ikonek nesrovnatelně hezčí, než má vista; widgety (ekv. k vista sidebar, až na to, že není upnutý k rámečku); slušný skin; taky nějaké ty efekty; atd atd... víceméně z legrace jsem si to včera na svůj 4.5Gb hadr nainstaloval a musím říct, že na to, že kubuntu mám upřímně nerad, tak je nová čtyřka opravdu dobrá. jen to prostě není pro líné uživatele. "doporučuji uživatelům používat kde. vývojáři z gnome mají uživatele za blbce a podle toho pak taky vypadá." - Linus Torvalds. (a já s ním nadšeně souhlasil, dokud jsem neokusil gnome :D ano, jsem uživatel - líný tupec.)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 06 Června 2008, 12:06:24 »
No je pravda, že hnědě laděné ubuntu mi k srdci vůbec nepřirostlo - vzhled je de facto první věc, co po instalaci měním. Nevím, proč bylo zvoleno právě takové oranžovo-hnědé ladění. Možná proto, aby se Ubuntu odlišilo od ostatních dister (hlavně těch s KDE, včetně Kubuntu), která se mi zdají všechna tak trochu laděná do Windowsího modra ;D

Já tedy s napětím očekávám tu plánovanou změnu defaultního Ubuntu vzhledu, která snad již konečně přijde s 8.10.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

col_boggy

• Host
« Odpověď #9 kdy: 06 Června 2008, 13:05:34 »
ano, bude to první a asi jediná x.10 distribuce, co použiji... doteď byly všechny desítky nestabilní a na ****.
a ohledně hnusné hnědé... hmm... http://my.opera.com/col_boggy/albums/showpic.dml?album=401007&picture=7380406 :D:D
bohužel, jsem nesmírně líný, jinak bych si dal víc práce a předělal to do... asi shiny black.

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 07 Června 2008, 09:39:33 »
Tagže nigdo newíte jag udělat ten rámeček kolem ikonky?

col_boggy

• Host
« Odpověď #11 kdy: 07 Června 2008, 11:39:04 »
aah, vždyť to říkám - přejdi na KDE4! tam to máš defaultně, alias plasmu!

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 07 Června 2008, 14:44:54 »
ale já nechci přecházet na KDE mám GNOME
Na GNOME newíte jag to udělat?

col_boggy

• Host
« Odpověď #13 kdy: 07 Června 2008, 15:14:47 »
na gnome tohoto efektu docílit nelze, prostě si předělej svůj stávající systém stažením balíku kubuntu-kde4-desktop + všechny balíky, mající v názvu kde4. velikost stahovaných souborů bude cca 145Mb. systém dostane vzhled kubuntu, ale bude mít nadále schopnost použvat dosavadní gnome aplikace; v podstatě z toho vznikne univerzální bubu systém.
[edit]sorry, až teď jsem si přečetl, že KDE jako takové nechceš... v tom případě máš prostě smůlu, no.[/edit]

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 07 Června 2008, 15:31:22 »
Už to tu bylo asi 100x, ale když vidím, že takto píše někdo záměrně, mám pocit, který se dá nejlépe vystihnout asi tímto příspěvkem z lamera
http://lamer.cz/quotes/show/3719
Tleskám!! Mluvíš mi z duše. Nevím proč, ale hrozně mě to vytáčí, když takhle někdo píše. Hlavně kvůli tomu, že si asi připadá strašně "in", ale většinou ze sebe dělá jenom blbce. Pochopím, když někdo píše bez diakritiky, může to být rychlejší, ale tohle hanobení češtiny žádný rozumný důvod nemá.

pardon za OT, ale už jsem se potřeboval na tohle téma vykřičet

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.