Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozvedení internetu  (Přečteno 1985 krát)

premet

• Host
Rozvedení internetu
« kdy: 09 Června 2008, 12:52:02 »
Zdravím, mám takový problém spíš bych potřeboval poradit, protože v tomhle nemám moc zkušeností. Doma máme internet tak, že od souseda, který má anténu příjmáme APčkem signál od kterýho vede síťovej kabel do Switche a ten mi to rozvádí do 2 počítačů takže oba jsou pod jinou IP adresou. A jelikož ted stavíme nahoře v 1. patře a budem chtít internet i tam tak sem to chtěl udělat bezdrátově než všude to řešit kabelama. Tak se chci zeptat jestli by to šlo udělat uplně stejně jako to máme teď, že každej počítač bude pod jednou IP adresou. Když sem byl na bytě s kámošema tak sme to měli tak, že sme byli pod jednou IP a router nám to rozváděl po bytě mezi všechny takže sme se brzdili navzájem a tak a to já nechci.

premet

• Host
Re: Rozvedení internetu
« Odpověď #1 kdy: 09 Června 2008, 13:24:44 »
Nechci to právě v bytě, to byl jen příklad jak jsme to měli, teď už sem právě doma jelikož mám střední za sebou. Takže doma to zabezpečovat by bylo asi zbytečný na vesnici. Takže díky  :) jakmile dostavíme tak se na to vrhnu.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: Rozvedení internetu
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2008, 09:36:15 »
tak sem to chtěl udělat bezdrátově než všude to řešit kabelama.

Je to sice OT ale na tvém místě bych zapřemýšlel nad tím, jestli by se přece jen nevyplatilo natáhnout do zdi husí krk a do něj kabel - když to teprv stavíte je to skvělá příležitost. Wifi je sice hezká věc, ale gigabitový ethernet je gigabitový ethernet...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.