Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: šedivá videa (vybledlé barvy) [vyřešeno]  (Přečteno 2230 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
šedivá videa (vybledlé barvy) [vyřešeno]
« kdy: 10 Června 2008, 01:30:08 »
Dobrý den, z ničeho nic (tedy lépe řečeno "nevím odkdy a proč") se mi začala videa ve formátu .avi přehrávat s velmi vybledlými barvami, téměř černobíle a nevím si rady, čím by to mohlo být. Zkoušel jsem hledat po fóru, ale jediné co by mohlo pomoci, a to přeinstalování kodeků, mi vůbec nepomohlo (vlastně ano, videa byla předtím ještě nesmírně pomalá, což už se zlepšilo, nicméně obraz už zůstal ošklivý)
Když jsem totem (v kterém se to snažím přehrávat - a v kterém to také donedávna krásně hrálo) spustil v terminálu, žádné chyby mi nehlásil.
Problém je, že nevím proč a kdy jsem to rozbil, protože videa si zas tak často nepřehrávám. Nicméně nevrtal jsem se v tom, takže možné je, že to je některou z aktualizací.
Mimochodem jiná videa, např. na youtube mi jdou, bohužel teď nemám jiné formáty než avi na vyzkoušení, ale mám takové tušení, že problém se bude týkat i těch.
« Poslední změna: 11 Června 2008, 23:43:43 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: šedivá videa (vybledlé barvy)
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2008, 01:35:07 »
Nastavení totemu (Gstreameru) je v ~/.gstreamer, zkus ho zazálohovat a smazat, ať se napíše čistý.
Dál můžeš zkus další přehrávače jako MPlayer nebo VLC. VLC dokonce umí i nastavit barvy při přehrávání a tak můžeš dosytit obraz uměle.

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: šedivá videa (vybledlé barvy)
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2008, 21:01:12 »
no, když jsem ten soubor zálohoval a smazal, a pak chtěl spustit vide, nic se nezměnilo a nový se mi nenapsal.

ale jako zjistil jsem, že jsem trochu hovádko, protože jsem měl sytost nastavenou na žalostně málo...
teď už jen zbývá odstranit poslední neodstatek, a to že pokud při přehrávání otevřu jakoukoli nabídku, co zasahuje do okna s videem, orámuje se čistě modrým tlustým ošklivým rámečkem, dříve to tak nebylo. pokud okno s videem přetahuji, místo videa je též modro, to také nebylo....

--(Edit)--
Tak teď jsem se podíval do ~/.config/totem a tam jsem našel soubor xine_config, v něm bylo:
Kód: [Vybrat]
# hodnota klíčové barvy překrývání
# [0..16777215], default: 66046
#video.device.xv_colorkey:66046
změnil jsem to na:
Kód: [Vybrat]
# hodnota klíčové barvy překrývání
# [0..16777215], default: 66046
video.device.xv_colorkey:00000
a docela se to zlepšilo! tj sice jsou písmenka v nabídkách trošku zajímavá (nevím vůbec jak to popsat, snad že jsou barevná, no...), ale modrý rámeček ani nic takového už není.

--(Edit)--
Možná to tu zavřete....

« Poslední změna: 11 Června 2008, 23:35:56 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.