Ahoj, už si nevím rady, prosím pomoc.
Strávil jsem pokusy asi 10 hodin a nic z toho co jsem našel a zkusil nepomohlo.
O co jde:
Upgradoval jsem z Kubuntu GG na HH a nechal jsem všechny konfigurační soubory nahradit novými. Následně při spuštění nějaké aplikace mi to řeklo, že mám povolit proprietary ovladač ATI, tak jsem ho nastavil (Nastavení sítě \ Monitor & Obrazovka \ Hardware -> proprietary).
Po restartu systém vůbec nenaběhl nebo naběhl do rozlišení, které můj starý LCD monitor nepodporuje (jiný pro vyzkoušení nemám).
Zkusil jsem v nouzovém režimu spustit Try to fix X-server.
Od té doby již Kubuntu naběhne, ale naprosto nepoužitelně.
Z přihlašovací obrazovky vidím jen kousek s obrovskými písmeny a když po paměti zadám heslo, dostanu se na plochu. Ta je sice ve správném rozlišení (snad 1024x768), ale všechna písmena jsou strašlivě obrovská, takže když chci něco otevřít, nevejde se mi na obrazovku ani titulek okna a posunout nebo zmenšit nejde.
Příkazový řádek je na tom stejně a možná ani nefunguje.
Pokud spustím Live CD Kubuntu HH, je to kupodivu také takové. Pokud spustím instalaci tak zrovna tak.
Jediné, kdy mohu něco zkoušet je Live CD Ubuntu GG, kde se příkazovým řádkem dostanu na svoje soubory.
Je mi už úplně jedno, jestli to znova nainstaluju nebo cokoli, ale už jsem fakt zoufalej a k windows se vracet nechci. Dokážete někdo poradit?