Už tři dny bojuji s instalací HH do dvou PC, obě s deskou K7VZA rev. 3, CPU duron 950, druhé PC AthlonXP 1700, RAM > 256MB, disky jsem zkoušel různé, mechaniky také, a to jak na stejném IDE kanálu tak na různém. Biosy jsem zkoušel 3.3 a 3.6.
HW kompletně otestován, CD kontrolováno (1x alternate CD dubnová verze, 1x alternate včerejší verze), zkoušel jsem instalaci z CD, přes win2000 + wubi, internetovou přes grub4dos + netboot
Při instalaci z CD skončím u instalace základního systému s chybou na 4.té konzoli - poškozené balíky. Pokud opakuji, skončím s "debootstrap: Package libc6 is not installed. ...... unpacking libc6 ....... A non-dpkg owned copy of the libc6-i686 package found" a další navazující chyby.
Myslel jsem že chybu způsobuje chipset (chyby při přenosu mezi IDE kanály) a tak jsem žongloval s HDD a CD/DVD mechanikami - bez výsledky
V biosu testovány různé volby (UDMA, PIO, A20),
Při instalaci přes Grub4Dos:
jediný rozdíl byl při instalaci při grub4dos - při volbě biosu A20 normal se dostanu do stavu kdy
Booting GRLDR...
Turning on gate A20... Success
a nic dále
při volbě A20 fast proběhne to samé, PC se samo jednou restartuje, ten samý výpis a zátuh.
Instalace win2000 bezproblémová, dále přes wubi proběhne celá část ve win, restartuji, vyberu Ubuntu a tma
Jsem z toho už zoufalý, stahuji teď cd image gutsyho - to je na mé dnešní náhradní lince pomalu do rána... a doufám.
Prosím proto kohokoliv kdo má tento board o sdělení jaká verze Ubuntu mu chodí, s jakou verzí biosu, případně jestli nějak bojoval s nastavením ať už biosu nebo voleb instalátoru.
//
EDIT: Označeno za vyřešené. Gutsy se bez problémů nainstalovalo, jsem spokojený. Reportovat chybu v Hardym vůbec nebudu, tahle deska je už dvě generace minulostí, na browsení přes CDMA stačí Gutsy.
Gutsy jsem stáhl zde:
http://cdimage.ubuntu.com/releases/gutsy/release/ubuntu-7.10-dvd-i386.iso