Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po spusteni Compizu jen "ctvrtinova" plocha  (Přečteno 1870 krát)

eddieul

• Návštěvník
Po spusteni Compizu jen "ctvrtinova" plocha
« kdy: 14 Června 2008, 20:32:46 »
Dobry den. Po prechodu na novejsi jadro mi prestal chodit compiz.Pri jeho zapnuti byla jen bila obrazovka. Zkusil jsem odinstalovat ovladace ATI a tim jsem se dostal do potizi zakoncenych tim, ze jsem mel jen VESA ovladace. Protoze i navod,ktery jsem na jejich odstraneni pouzil drive nezafungoval, pouzil jsem ENVYNG. Vse probehlo v poradku, ovladace na ATI bezi,ale pri pokusu o zapnuti COMPIZu mi obrazovka problikne a jako by funguje pouze ctvrtina obrazovky, tedy leva horni ctvrtina obrazovky zobrazuje vyrez z plochy a v ni castecne zobrazena okna programu,ale obrazek pozadi plochy je videt jako normalne ,to jest na celem monitoru a i mysi mohu jezdit po cele plose,ale pokud uchopim okno programu a pokusim se ho pretahnout napr, do prava ,tak jako bych ho zasouval mimo obrazovku. S timto jsem se jeste nesetkal . Nemate nekdo napad, cim to je mozne ? Diky.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Po spusteni Compizu jen "ctvrtinova" plocha
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2008, 08:03:21 »
Nieco podobne sa tu riesilo. Skus v system-predvolby-advanced desktom effect settings v general options-display settings zaciarknut detect ouputs alebo nastavit rozlisenie tvojej plochy.
Ak v system-predvolby nemas advanced desktom effect settings tak cez synaptic nainstaluj compizconfig-settings-manager.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

eddieul

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2008, 10:15:12 »
To jsem zkousel,ale nepomohlo. Diky za napad.

cliford

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2008, 14:51:08 »
čáo..jestli je to to samí tak mě to dělalo taky..
gksudo displayconfig-gtk

v tomhle sem si předtím nastavil svůj monitor...a bylo všechno spatně...tak sem jej vrátil na plug in play a taky špatně....mám LCD 19palcu..tak sem tam zadal LCD panel 1440x900..je širokouhlej...no..ale chtělo to restarty mezi zadáním toho panelu....restart..pak nastavit rozlišení...a eště to že je širokouhlej...když sem to zadal vše najednou tak to nefalilo..takže si zkus pohrát s tímhle no..mě to nakonec pomohlo až bylo vše zadáno jak má...na poněkolikátý...tak čau..

eddieul

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2008, 17:46:08 »
Díky za rady. Nakonec mi pomohl příkaz  dpkg-reconfigure xserver-xorg.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.