Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thinkpad A22m vypnutí monitoru [vyřešeno]  (Přečteno 3120 krát)

robertseven

• Návštěvník
Thinkpad A22m vypnutí monitoru [vyřešeno]
« kdy: 19 Července 2006, 20:26:49 »
Dobry den

Hladam sposob ako vypnut monitor na IBM Thinkpad A22m. Vo windows XP je na to urcena kombinacia Fn + F3 Takisto som nenasiel zatial moznost vypnutia monitoru pri necinnosti. Ubuntu sa mi velmi pozdava a toto je jedna z malickosti ktore ma od neho odvadzaju.

Prosim o radu

Vopred Dakujem
« Poslední změna: 23 Července 2010, 09:23:31 od Anna Taliánová »

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Thinkpad A22m Monitor vypnutie
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2006, 20:45:16 »
Nastavení vypínání monitoru při nečinnosti naleznete tuším pod Systém -> Správa -> Řízení spotřeby (nebo tak nějak, je to tam). Jak to zprovoznit s klávesovou zkratku bohužel netuším :(

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2006, 20:55:35 »
mas zavedeny modul ibm-acpi???

robertseven

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2006, 21:14:12 »
Tak to som necakal take rychle odpovede. Vdaka. Skusal som najst Systém -> Správa -> Řízení spotřeby a v aglictine to mam ako System - Preferencies - Power Management kde som zadal do Put display to sleep when computer is inactive for 2 minutes a po uplynuti dvoch minut sa nic neudialo. To som skusal uz pred zaslanim odpovede.

Neviem ci mam zavedeny ibm-acpi a pravdupovediac neviem ako to zistit.Prezradite mi to prosim ? Som novacik.

Vdaka a tesim sa na Vase odpovede

robertseven

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2006, 21:41:37 »
Tak super to vypinanie monitora pomocou Fn+F3 je vdaka Vam vyriesene. Nasiel som to ibm-acpi a nainstaloval a funguje to super. Este keby sa podarilo vyriesit to automaticke vypinanie pri necinnosti bolo by to genialne. Inac to ibm-acpi som nasiel na http://debian.isg.ee.ethz.ch/public/pool-sarge/ibm-acpi/
« Poslední změna: 23 Července 2010, 09:22:33 od Anna Taliánová »

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 19 Července 2006, 22:38:40 »
no ten modul by mal byt priamo v ubuntu jadre bez doinstalovani. mne to loadlo automaticky. ani mne to nevypne display ale ja si to nastavujem cez screensaver, tak pozri ci ho mas nainstalovany; mne sa stalo ze po upgrade breezy -> dapper tam nebol; stacilo sudo apt-get install gnome-screensaver.

robertseven

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Července 2006, 23:04:12 »
Uz to vsetko funguje. Screenserver som nastavil po 1minute a Powermanagement po 2 minutach (tieto hodnoty len kvoli testovaniu) a vsetko je ok.
Vyriesene
« Poslední změna: 23 Července 2010, 09:22:58 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.