Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: efekty+otazky :)  (Přečteno 5955 krát)

GasThan

• Návštěvník
efekty+otazky :)
« kdy: 16 Června 2008, 23:13:30 »
Zdravim
Nedavno som sa rozhodol ze si dam Linux Ubuntu .....som s nim velmi spokojny ale som lama trochu ... mam nainstalovany ten Compiz Fusion a chcel by som vedet ci neexistuju nejake ine minimize efekty nez su tam ?? .... a ako spravim to ked zavrem okno aby to okno sa zavrelo tak ze zhori ?? som to videl na jednom videu a sa mi to pacilo :)...... a este sa chcem spytat ze ako je to s Emerald Theme Manager a Zakladnymi temamy v Ubuntu ? konkretne mam na mysli ze ked mam temu v tom emeralde ze ked ju aplikujem perco sa mi nemenia aj tlacitka, farba okien adt. ale len to oramovanie okien ....napriklad aplikoval som teraz jednu temu a zmenil sa len vzhlad oramovania aktivnych a neaktivnych okien a listy sa mi osvietili a ked chcem zmenit vzhlad celej listy a farby okian a tlacitka tak musim zmenit temu v ubuntu je to tak normalne alebo neco treba nastavit ? Vopred za odpoved dakujem

petrHu

• Návštěvník
Re: efekty+otazky :)
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2008, 08:27:07 »
Na nastavení různých efektů doporučuji přečíst: http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion popřípadě něco je ještě tady - http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=12906.0 (to je sica na starší verzi ubuntu (předpokládám, že používáte 8.04 HH), ale část s nastavením je stejná)

jinak obecně doporučuji zazáložkovat a pročíst http://wiki.ubuntu.cz je tam toho opravdu dost a pro začátečníka (vidím to u sebe) neocenitelnej zdroj informací.

na to ostatní sem malý pán, věřím, že poradí další :-)

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2008, 09:42:57 »
Vzhlad "vnutra" okien nema na starosti Emerald. Emerald zobrazuje len okraje okien. Ostane si zmenis cez menu System -> Predvolby -> Vzhlad. Tam mozes zmenit aj ikony, kurzory, pozadie, pisma a efekty prostredia (compiz-fusion).
« Poslední změna: 17 Června 2008, 11:13:06 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2008, 10:17:39 »
Přesně tak.. Emerald je pouze dekorátor oken.. (lišta, okraje a jejich stíny) Barvy uvnitř oken se nastavují v systém - volby - vzhled..  :)  K tomu hoření okna.. Jak ti už psal petrHu podívej se na wiki na nastavení.. Efekt hoření je burn.. Efektů je ale víc a doporučuju je vyzkoušet všechny..  ;) Dobré pro začátečníka je nainstalovat si Simple CompizConfig settings manager.. Pokud moc nerozumíš anglicky, tak v tomto to nastavíš mnohem rychleji.. ;)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

GasThan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2008, 13:14:37 »
OOO super dik moc .... a ked uz som tu tak sa hned aj spytam ze ako zmenit vzhlad terminalu ?? ci to je dane temou ? alebo su zvlast temi na terminal ?

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 17 Června 2008, 13:32:34 »
Změnit vzhled terminálu je jednoduché.. Někde to tu už je.. Ale i přesto vzhled změníš následovně: Pustíš terminál.. Klikneš si v menu na Upravit - Aktuální profil a tam si to pošteluješ..  ;)

GasThan

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Června 2008, 14:52:11 »
ahaaa dik moc presne to som potreboval  ;)
a len tak cisto nahodou nejake dobre stranky na temy do emeraldu , a klasicke temy do ubuntu nepoznate ??

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #7 kdy: 17 Června 2008, 14:56:07 »

GasThan

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Června 2008, 15:07:36 »
to poznam len ma zaujimalo ci nepoznate nieco lepsie alebo nieco kde su tiez dobre temy ;)

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #9 kdy: 17 Června 2008, 15:12:48 »
Tak zkus 'GNOME themes' v googlu ;) na gnome-look.org je jich podle mne nejvíc a aspoň já jsem si tam vybral...

Jinak tady na fóru je obrovská diskuze kolem vzhledu Ubuntu, tak se koukni i tam....

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 17 Června 2008, 18:14:44 »
nebo si můžeš vytvořit vlastní téma :)

http://wiki.ubuntu.cz/Tvorba%20GTK2%20motiv%C5%AF

Tuxx

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 20 Června 2008, 23:21:45 »
ja by som mal tiez otazocku: nasiel som na gnome looku taku temu ze Overglossed

rozbalil som ju a nainstaloval ako bolo v navode. Lenze mne sa nezmenil font pisma na taky ako je na tom obrazku a ani ta ponuka nie je priesvitna. Co treba spravit aby sa mi zobrazoval ten font a tu ponuku mal priesvitnu? Skusal som aj emerald verziu, ale ako bolo spominane vyssie, zmenili sa iba listy a okraje.

a este nieco co sa netyka vzhladu: aky prehravac treba aby sa mi na liste ako je hore, zobrazovali tlacitka prehravaca? Mam prehravac Audacious

dikes vopred za rady

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 27 Června 2008, 14:34:39 »
Nevíte někdo jak se dělá takové to osvícení kolem okna??
???
Linux je cesta do budoucnosti

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 27 Června 2008, 15:11:54 »
Nevíte někdo jak se dělá takové to osvícení kolem okna??
???
není to náhodou takový to červený kolečko v tom manageru? (mě ot sice nejde, ale myslim že to je ono)
Xubuntu 12.04

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 27 Června 2008, 18:00:16 »
Ta ziara okolo okna je tien. Staci v Emeral Theme managerovi zmenit farbu tiena a posunutie a velkost tak aby ta ziara bola rovnomerne okolo okna.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 30 Června 2008, 18:08:25 »
Mám problém, jak mám nainstalovat vzhled okna do emerald??Chtel bych si nainstalovat tenhle: http://themes.beryl-project.org/theme_details.php?id=187
Ještě nikdy jsem to neinstaloval, zapnul jsem emerald theme manager a tam jsem dal import,a vybral můj soubor. Potom se tam ten nový vzhled objevil jako že tam je ale nezměnilo se to orámování kolem okna, jen to tam je nainstalované či co. Jak to mám aktivovat aby to jelo?? (jsem amatér)  :D

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 30 Června 2008, 19:58:37 »
Mám problém, jak mám nainstalovat vzhled okna do emerald??Chtel bych si nainstalovat tenhle: http://themes.beryl-project.org/theme_details.php?id=187
Ještě nikdy jsem to neinstaloval, zapnul jsem emerald theme manager a tam jsem dal import,a vybral můj soubor. Potom se tam ten nový vzhled objevil jako že tam je ale nezměnilo se to orámování kolem okna, jen to tam je nainstalované či co. Jak to mám aktivovat aby to jelo?? (jsem amatér)  :D

Zkontroluj jestli máš zapnutý compiz-fusion a když ne, tak příkaz
Kód: [Vybrat]
compiz --replace  a pokud máš compiz puštěný, tak pusť emerald příkazem
Kód: [Vybrat]
emerald --replace.. To téma co tam máš aktivní by se mělo zobrazit. Pokud se ti emerald při dalším startu systému nespustí, tak si dej do programů co se mají spouštět při startu i emerald..

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 30 Června 2008, 20:48:42 »
Dííky moc bylo to tím že jsem neměl zapnutý ten emerald, tak jsem si ho přidal aby se zapínal po spuštění  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.