Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pripojenie do sifrovanej wifi siete.  (Přečteno 2272 krát)

apollo

• Návštěvník
Pripojenie do sifrovanej wifi siete.
« kdy: 19 Června 2008, 14:56:43 »
Zdravim,
chcel by som sa spytat skusenejsich ohladne mojho problemu s wifi.
          Mam HP nx6310 s integrovanou wifi-kartou  BM94311MCG. S hw nemam najmensi problem, vsetko sa mi podarilo vyriesit za pomoci navodou tu z fora. Ako network managera pouzivam Wicd. Router cez ktory ficim je DrayTek Vigor 2700.
          Pokial bola siet nezabezpecena, pripajal som sa bez najmensich problemov. Problem nastal, ked som si na svojom routri nastavil sifrovanie (skusal som obe WPA, WPA2, mixed mod WPA1/WPA2 aj WEP). Pri ktoromkolvek sifrovani sa mi nedokaze pripojit notas na siet, pritom heslo zadavam spravne.
Dokaze mi niekto poradit, kde moze byt chybka? Pravdepodobne nieco prehliadam, len neviem co. Vo Wicd nadetekuje siet aj spravne urci sifrovanie, ale ked v rozsirenych nastaveniach zadam sifrovanie a heslo k nemu, tak sa nedokaze na tuto siet pripojit.

apollo

• Návštěvník
Re: Pripojenie do sifrovanej wifi siete.
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2008, 20:34:41 »
No, pozeral som sa na to blizsie.
WPA sifrovanie musi fungovat, pretoze na routri mi monitorovaci nastroj hlasi pripojenie so sifrovanim WPA. Ale Wicd stale hlasi stav, ze "Ziskavam IP adresu". Pri nezasifrovanej sieti to problem nerobi ziaden, preco pri sifrovani nemoze ziskat IP? Poradi mi niekto?

Doplnujem, ze mam Ubuntu GG a Wicd 1.4.2

apollo

• Návštěvník
Re: Pripojenie do sifrovanej wifi siete.
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2008, 18:07:03 »
Mno, uz som sprevadzkoval WPA2 sifrovanie.
Rad by som tu napisal postup, aby som pomohol aj dalsim, no aby som pravdu povedal (napisal), ja to ani len netusim... Preinstaloval som driver v ndiswrapperi, ale aj tak to je zbytocne, lebo cez Wicd som pouzil namiesto ndiswrappera ako wpa_supplicant wext. Mimochodom, ten dovtedy nefungoval (som vyskusal vsetky moznosti). Takze neviem kde bola chyba ale uz mi to bezi. Len pevne verim, ze dokedy budem zasa nieco preinstalovavat ci upravovat dojdem na chybu, pretoze teraz mi toto hranie sa z wifi zabralo zopar dni...

2 DuckD:
Wicd je super, podla mojho nazoru ovela lepsie ovladanie aj funkcnost. Ale to je len nazor laika...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.