Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přetahování oken v přepínači ploch  (Přečteno 1563 krát)

maker007

• Návštěvník
Přetahování oken v přepínači ploch
« kdy: 21 Června 2008, 22:36:32 »
Zdravím,

byl jsem z ubuntu 7.10 zvyklý, že lze okna přetahovat na jinou plochu tím, že je přetáhnu v přepínači ploch. Na nově nainstalovaném ubuntu 8.04 to nejde a nemůžu najít kde se to zapíná. Na těch druhém počítači kde jsem 8.04 nainstaloval updatem ze 7.10 to funguje, takže to někde musí jít zapnout. Nevíte někdo kde se to dělá? Dík

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
Re: Přetahování oken v přepínači ploch
« Odpověď #1 kdy: 21 Června 2008, 22:51:37 »
Máte zaplé Efekty vzhledu? Mně to s nimi taky nejde. Po jejich vypnutí, to lze dělat bez problému. Tím jsem vám asi moc nepomohl, ale pokud vám na tom záleží víc než na "efektech" tak by to mělo aspoň provizorně fungovat, než vám někdo poradí jak to udělat v compizu.
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Lorek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Června 2008, 23:11:38 »
V Compiz config manageru si povolte plugin EXPO
Tuším že ho spustíte SUPER+E nebo najetím myší do levého horního rohu(samozřejmě že se to dá vše efektně nastavit)...
V tomto živém náhledu ploch můžete okna libovolně přetahovat z jedné plochu na druhou...
Doufám že pomohlo...

maker007

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2008, 08:26:47 »
Nenapadlo mě, že to má souvislost se zapnutými efekty  :(. Nicméně plugin EXPO funguje dobře, není to sice úplně přesně to co jsem chtěl (musím mačkat dvě klávesy navíc) ale zvyknu si na to. Díky za rady.

Lorek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2008, 14:12:03 »
No právě že nemusíte...
V nastavení pluginu EXPO si nastavte vkartě Bindings EXPO edge na hodnotu "TopLeft"
Stačí najet mysí do levého horniho rohu a ma to stejny  vliv jako SUPER+E

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.