Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome: Shitf + Alt + Tab necouvá  (Přečteno 1734 krát)

Ondra Žižka

• Návštěvník
Gnome: Shitf + Alt + Tab necouvá
« kdy: 22 Června 2008, 09:55:00 »
Zdravím,

v Gnome přepínám Alt+Tab, pak přejedu, chci zpátky. Ale Shift + Alt + Tab dělá to samé co Alt+Tab, tedy posun doprava.

Kde se dá toto nastavit? Nenašel jsem... díky

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Gnome: Shitf + Alt + Tab necouvá
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2008, 13:06:31 »
Používáte Compiz Fusion?

Ondra Žižka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2008, 03:07:25 »
Tak to nevím... asi ne, mám jen takové základní efekty.

Už jsem přišel na to, jak to s tím shiftem myslí. Pokud stisknu Shift + Alt + Tab, tak skutečně se výběr posunuje doleva, nicméně já chci držet alt, vidět okno s aplikacemi, a tab mě posune vpravo, shift - tab vlevo... nevíte prosím někdo, jak na to?

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2008, 12:11:54 »
Citace
Tak to nevím... asi ne, mám jen takové základní efekty.
Tak to Compiz používáte  ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2009, 17:48:03 »
Nefunguje mi zkratka Alt + Tab pro přepínání mezi okny.
Zkoušel jsme Volby -> klávesové zkratky. Vyzkoušel jsme všechny "Move between..." ale ani v jednom případě přepínání mezi okny nefunguje. Tedy spíš otevře se popup, ale pouze s aplikací kterou aktuálně používám, ani náznak toho že by to chtělo skočit jinam.

Nevíte někdo jak ji aktivovat?

compiz nepoužívám
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #5 kdy: 08 Srpna 2009, 06:26:02 »
Pro matee - Zdravím. A používáte Compiz? Po nastavení jednoho z efektů grafického prostředí, se Alt+Tab změní na něco jiného. Taky jsem řešil tento problém, ale nakonec jsem stejně přeinstalovával celý systém, takže se problem vyřešil.

The_M
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpna 2009, 18:38:30 »
Pro matee - Zdravím. A používáte Compiz? Po nastavení jednoho z efektů grafického prostředí, se Alt+Tab změní na něco jiného. Taky jsem řešil tento problém, ale nakonec jsem stejně přeinstalovával celý systém, takže se problem vyřešil.

The_M

compiz jsem měl, ale později jsem ho odstranil. V nastavení compiz se alt + Tab zapnout dalo a fungovalo, ale tím že jsem ho odinstaloval se ztratilo i nastavení.

A já teď nevím jak to opět zapnout, pokud možno bez reinstalu systému.
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.