Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk s Realtek  (Přečteno 2885 krát)

Jrm

• Návštěvník
Zvuk s Realtek
« kdy: 23 Června 2008, 10:46:40 »
Zdravim chtel bych se zeptat da se nejak v Ubuntu 8.04 po pripojeni sluchatek na vystup vypnout zvuk v integrovanych repro v Notebooku? Mam MSI se zukovkou realtek. Pripadne zda by se nedalo aby mi sel zvuk jenom pres vystup na sluchatka.

Za Odpovedi moc Dekuju.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Zvuk s Realtek
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2008, 11:09:29 »
tak to by snad malo byt vsade rovnake - v ovladani hlasitosti (repracik na liste pr. tlacidlom mysi) proste povypinaj sluzby, ktore nepotrebujes. Alebo zadaj do terminalu "alsamixer" a tam vsetky kanaly, ktore nechces oznac pismenom M - musi tam byt MM - teda vypnute - vlastne 8.04 ma uz Pulse audio - neviem ci to na tom pojde - u 8.04 som to este nerobil. - mam Mint 7.10...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2008, 13:29:31 »
Zdravim chtel bych se zeptat da se nejak v Ubuntu 8.04 po pripojeni sluchatek na vystup vypnout zvuk v integrovanych repro v Notebooku? Mam MSI se zukovkou realtek. Pripadne zda by se nedalo aby mi sel zvuk jenom pres vystup na sluchatka.

Za Odpovedi moc Dekuju.
Zalezi jaky mate MSI notebook treba pro MSI PR200 je postup
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-baseA pridej
Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel model=targa-digMozna to bude u MSI notebooku stejne, ja si chci koupit prave pr200, tak sem se dival jak na to je co se podpory pod linuxem tyka a nasel jsem web https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/MSIPR200

EDIT: Aby se zmeny projevily, je treba restartovat system nebo alsu.
« Poslední změna: 23 Června 2008, 13:41:25 od dekon »

Jrm

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2008, 13:54:29 »
No tak sem to skusil a Jde to tak jak bych chtel Diky Moc  :)
« Poslední změna: 23 Června 2008, 16:25:55 od Jrm »

Finalgrab

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2008, 16:59:33 »
Tak bohuzel to je konkretne pro MSI,pro fujitsu tam je kupodivu jenom primo model pi2515, a bohuzel zadna z techto moznosti mi nefunguje. Ma popr. nekdo navrh,zda se da nacist jiny audio mixer?
Jsem skutecne bezradny:-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.