Zdravim, nechci zakládat nové téma, tak to připíši sem. Mám NB Toshiba U400-112 s integrovanou grafic. kartou Intel X3100. Po instalaci Ubuntu vše běhalo jak má, v Compizu šly efekty, hry šly (např. SuperTux, OpenArena atd.), z čehož se dá usoudit, že 3D akcelerace jede.
V terminálu:
acid@acid-pc:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: No (LIBGL_ALWAYS_INDIRECT set)
acid@acid-pc:~$ sudo glxinfo | grep direct
[sudo] password for acid:
direct rendering: Yes
Nevím co znamená LIBGL_ALWAYS_INDIRECT a proč s právy roota se vypíše, že 3D akcelerace jede.
Dále by mě zajímalo, když v displayconfig-gtk, najedu na záložku Grafická karta, v možnostech je 2x výběr ovladačů pro "Grafická karta (Vesa driver (generic))" u první nabídky je ovladač nastaven na "none" a u druhé jako vesa-Generic VESA - compliant video cards... když si vyberu z nabídky ovladač přímo pro mojí grafiku, při dalším startu mi nenaběhnou Xka.
Nemohu připojit externí monitor (24" LCD), v xorg.conf je stejně strohý výpis, jako tu byl uvedený výše, není tam nic konfigurováno přímo. Zkoušel jsem to nastavit v tom displayconfigu, ale bez výsledku. Jednou se mi povedlo rozběhnout výstup na externí monitor přes D-Sub rozhraní, přičemž bylo na externím i LCD v notebooku to samé. Ale podruhé to již nešlo. Přes HDMI rozhraní se mi vůbec nepodařilo připojit monitor.
Na googlu a různých forech jsem hledal, ale nic tento problém v zásadě neřešilo,