Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Časté padání ubuntu 8.04 aneb buď něco dělám špatně nebo nevim  (Přečteno 1239 krát)

K3z@lb

• Návštěvník
Zdravim (pokud se to nekomu zda jako OT prosim nemazat)
Od dubna co jsem nainstaloval ubuntu 8.04 začali mé první problémy s linuxem.......ubuntu používám od verze 7.04 a až do dubna bez sebemenších problémů....ovšem ve verzi 8.04 dochází k příliš častým pádům systému a následně nezbývá nic jiného než systém přeinstalovat..od dubna už asi 5 to častěji než XP....(někde jsem četl že jde o chyby X serveru) A chtěl bych se zeptat zda má někdo podobný problém a možná radu co s tim a nebo se budu s ubuntu loučit......díky za reakce...

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Časté padání ubuntu 8.04 aneb buď něco dělám špatně nebo nevim
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2008, 22:29:37 »
kdyby jste raději napsal co máte vůbec za problém, kdy to nastává, jaké máte ovladače ke grafické kartě atd...

K3z@lb

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2008, 22:46:24 »
Právěže to nastává různě ovladače mám normlá co byli ve správcích...jednou to spadne při spusteni hry (ET) podruhhy pri zmene skinu atd.. me zajima zda se to deje i nekomu jinemu??

speedzero

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2008, 22:52:21 »
No ja som mal nieco podobne ... ale pouzival som ho kratsiu dobu .... no ja mam tiez podozrenie ze x -server ale nedovolim si to tvrdit !naposledi ked som preinstaloval ubuntu mi prisli hned prve aktualizace (128 ks) a po restarte mi to nabehlo ale grafika bola rozhadzana ...   Takze AJ ja som hladal neake distro a narazil som na ULTIMATE EDITION  1.8  ;D NEWIEM CIM TO JE ALE ZATIAL TO IDE CELKOM OK  ;D A PRITOM TO pouziva 8.04 ubuntu TAKZE FAKT NEWIEM ....V  kazdom pripade si to vyskusaj mne to pomohlo ... aspon doteraz !stahuj to s www.distrowatch .com a je to welke 1,3 gb  na mini dvd sa to pohode zmestilo   ;D  potom daj vedet  ::) speedzero@azet.sk maj sa.......

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Června 2008, 11:19:57 »
ježiš.... to snad nemyslíte vážně...

K3z@lb: doporučuji nejdříve prověřit ovladače grafické karty a compiz, tedy vypnout tohle a zkusit chvilku běžet na ovladači vesa. Poté je důležité prozkoumat logy tedy /var/log/kern.log např. Nachází se to v Systém > Správa > Systémový protokol.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.