Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blbne nástroj na dělení disků na LiveCD [vyřešeno]  (Přečteno 1236 krát)

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
Blbne nástroj na dělení disků na LiveCD [vyřešeno]
« kdy: 25 Června 2008, 22:47:23 »
Zdravím,
kvůli jistým problémům jsem se rozhodl reinstallnout Ubuntu. Vložim CD, restartuju, chvilku počkám, nabootuju.
Poklepu na Instalovat, projedu prvnch pár kroků až mi vyskočí okýnko "Startuji nástroj na dělení disků". Po chvilce startování mi ale vyskočí hláška "Partman failed with exit code 10". Nechalo mě to chladným, protože podobný problém jsem už kdysi řešil, takže jsem se rozhodl použít Systém->Správa->Partition editor, kde jsem smazal veškeré oddíly.
Další pokus o instalaci dopadl stejně. Nakonec jsem se rozhodl pomocí Partition editoru vytvořit pár oddílů - jeden linuxový ext3 a druhý swap. Poté jsem znovu spustil instalaci, která mě ale bohužel poměrně slušně poslala do p*dele. Něco takového jsem viděl poprvé v životě. Okénko je neústupné - klepnu na OK, vyskočí znova. Klepnu na křížek, vyskočí znova. Jediné řešení je killnout jej.
Vypadá to takto:

http://img45.imageshack.us/img45/9883/screenshotgs3.png

Začínám být trochu zoufalý, ten nástroj na dělení disků dělá samé problémy. Je zvláštní, že jsem Ubuntu instaloval na svém PC už několikrát, ale tohle se mi stalo poprvé.

Má s tímto někdo nějaké větší zkušenosti? Mohl by mi někdo prosím poradit?
BTW fakt jsem rád, že mi v Live CD jede internet :)
« Poslední změna: 25 Června 2008, 23:44:16 od Zax »
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Blbne nástroj na dělení disků na LiveCD...
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2008, 23:02:43 »
Doporučuji zkontrolovat CD (v bootovacím menu CD je volba "Zkontrolovat CD" nebo tak nějak).

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
Re: Blbne nástroj na dělení disků na LiveCD...
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2008, 23:41:43 »
CD je v pořádku... vyplašil jsem se a psal jsem sem moc brzo, poradil jsem si sám - hrál jsem si s oddíly, různě jsem je vytvářel, mazal, zmenšoval, zvětšoval apod. až mi to konečně nástroj na dělení disků sežral a pustil mě dál :) V tuhle chvíli se mi konečně instaluje systém.

I tak děkuji za radu :)

EDIT: Stejně by mě docela zajímalo, čím to je, že to někdy blbne a za chvíli to funguje... navíc chybovou hlášku takového druhu jsem viděl maximálně na Windowsech když jsem se snažil spustit nějakou ruskou aplikaci :D
« Poslední změna: 25 Června 2008, 23:45:28 od Zax »
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.