Tahle diskuze mi něco připomíná......ale co to jen může být.......áááá.....offtopic poplatky

PC pirátství bylo, je a bude...je jen na člověku samotném a na jeho svědomí, jak do toho zabředne. Tak trochu bych tady zmínil jedno přísloví "Když chci hledám způsob, když nechci hledám důvod". Přirovnal bych to asi takhle - pokud chci mít větší míru všeho na PC legálně (podle mě neexistuje PC, kde by všechno bylo legálně), hledám způsob jak toho docílit (freeware, koupě,...), pokud nechci (a je mi to jedno), tak hledám odůvodnění, proč to dělám a nakonec sám tomu uvěřím, že to co dělám je ve skutečnosti v pořádku.
Co se týče Softu, k placeným programům vždy existuje velmi dobrá náhrada (někdy i lepší), proto je jen na každým z nás, zda bude upravovat fotky ve Photoshopu nebo GIMPU. Pokud nějaký soft použiju nelegálně k tomu, abych např. něco naprogramoval a mělo mi to vynášet...dobrá, ale až mi to vydělá na legální kopii, měl bych si jí koupit.
U audia a videa mi PC pirátství nevadí vůbec - vydavatelské společnosti si za situaci u nás mohou sami. Co do čech přišli CD, tak jejich obvyklá cena je 600,-Kč a to plno lidí nemá, tak je jednodušší si to zkopírovat. Teprve teď to pochopilo i-legalne.cz, kdy za 250 Kč si člověk může stahovat, stahovat, stahovat,...Kdyby by CD od začátku stály necelých 200 Kč, jejich výnos by byl stejný, jelikož by se pirátilo méně.
Ale nejvíc mi vadí, jak se nakládá s texty na netu. Příjde mi až nechutné, když googlím a otevřu si prvních 5 odkazů a všude je jeden a ten samý text a samozřejmě bez citace. Do háje, kde to jsme, že si už kradem i svý publikace, texty, ale i dokonce doslovné názory...ani by mi to nevadilo tolik, kdyby ty lidi byli alespoň od té dobroty a dali tam odkaz na zdroj.
Vždy to bude jen a jen o člověku a jeho svědomí