Ahoj lidi, sestavil jsem si počítač se základní deskou Intel Little Valley 2 od Intelu a nainstaloval Ubuntu 8.04. Bohužel přes obrazovku jsou pořád pruhy. Na netu jsem se dočetl, že je to nefunkčním ovladačem integrované grafiky a proto jej chci nainstalovat. Bohužel s linuxem pracuju teprve jeden den a jsem proto totálně v koncích.
Na druhou stranu to nechci vzdát jen tak lehce...... Stáhnul jsem si ovladač pro linux ze stránek
www.intel.com a mám jej na flashce. No a nyní potřebuju návod, jak to dostat do systému (ubuntu 8.04). Předestírám, že jsem totální lama, takže prosím o návod krok za krokem, co mám kde nakopírovat, co kde napsat a kde zaktivovat a hlavně jak ..... Opravdu nemám absolutně šajn, co dělat. U oken je to jednoduché - systém identifikuje nový HW a vyzve k vložení CD s ovladačem a pak klik ... klik ... klik .... Tím je nechci nijak obhajovat, ale pro lamu jako jsem já je to takové přirozenější :-) Jo a závěrem musím říct, že nemám doma připojení na net, protože to taky nejsem schopen nastavit.
Díky moc.
P.S. Jo a kdyby jste věděli o nějaké knize, kde je obecný návod pro úplné začátečníky jako já jak na linux, tak budu věčný za tip.