Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zákeřný hardware co mi doma ještě nefunguje... pls help  (Přečteno 2520 krát)

pawleeq

• Návštěvník
zákeřný hardware co mi doma ještě nefunguje... pls help
« kdy: 22 Července 2006, 19:33:58 »
Ahoj,
mám problémy s rozchozením následujících mašinek:
foťák Sony Cybershot DSC W70 - digiKam (verze 0.8.2) ho najde jen jako SB PTP Camera a nepřipojí se k němu

scanner: BearPaw2448CU Pro - Správce zařízení o něm ví, ale Xsane se k němu nezná.

Ani k jedný mašince nejsou k dispozici linux drivery od výrobců, co s tim? (pokud vůbec něco jde dělat...)

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2006, 10:21:28 »
obo dvoje by melo jit scaner by mel fungovat s gt68xx backendem pro sane http://www.meier-geinitz.de/sane/gt68xx-backend/

a co se tyce toho fotaku tak by mel byt podporovan jako usb mass-storage tudiz ovladace nepotrebujes jen ho proste pripojis a primontujes

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2006, 11:47:06 »
Zkus nainstalovat gphoto2 a gtkam. Pro KDE je Kamera, ale ta mi s mym fotakem nevim proc nefunguje.

zukov

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:40:56 »
no, ja mám presne ten istý skener a presne ten istý problém. kozi sa zrejme sekol, pretože Bearpaw 2448 CU Pro nie je podporovaný skener, je tam len 2448 TA Plus a 2448 CS Plus. A na hlavnej stránke je písaný, ako unsupported :(

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:55:18 »
Gratuluji k velmi výstižnému názvu příspěvku, příště se prosím více snažte vystihnout problém.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.