Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Velky problem s Xkami  (Přečteno 1818 krát)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Velky problem s Xkami
« kdy: 28 Června 2008, 13:24:05 »
Zdar,
od isteho casu, nepamtam si uz ci to bola aktulizacia alebo co, mam neustale problemy s Xkami a to:
- hockedy len tak zamrznu, najma ked kliknem na tu ikonku co zobrazuje menu na vypnutie, restartovanie atd...
- pri pouzivani compizu zacnu niekedy sekat videa, no niekedy idu OK
- samovolne (teraz si fakt nevymyslam) sa mi prepina klavesnica na querty, prestanu fungovat klavesove skratky na prepinanie klavesnice az pokym v menu klavesnice neobnovim predvolene nastavenia a nenastavim to vsetko znovu....
- teraz najnovsie po nejakej aktulizacii mi vobec nebezi 3d akceleracia - ked ju povolim tak sa xka vobec nenastartuju, musim nabootovat v recorvery mode a tam dat fix xserver a takto to ide stale dookola

Proste tieto chyby mi uplne znemoznuju pracu pod systemom. Zda sa mi, ze ubuntu 8.04 je viac zabugovane ako ranne betaverzie predoslych vydani. Neviem vobec co s tym robit, ci mam komplet reinstal, alebo sa na to vykaslat a skusit ine distro, aj ked som si uz na ubuntu celkom zvykol.....
« Poslední změna: 28 Června 2008, 13:26:59 od flashrobot »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Velky problem s Xkami
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2008, 15:00:44 »
Já měl přesně opačný problém. Do cca 26.6.2008 mi jak říkáš zpravidla po kliknutí na tu ikonku vypnutí, vytuhly částečně Xka. I jindy samozřejmě. Něco šlo, něco ne. A to co šlo, do jisté doby taky zkolabovalo. Teď však už mi to konečně nepadá. Netuším čím se to spravilo. A že jsem to hlídal! Prostě jsem provedl novou instalaci jako mnohokrát předtím, nainstaloval záplaty(jako mnohokrát předtím), a bylo po problému. Možná tam byla nějaká nová záplata. Grafiku mám Ati.

21:56
Tak ne..dva dny klid...a ted mi to zatuhlo. Ale je to pokrok :)
« Poslední změna: 28 Června 2008, 21:56:33 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2008, 15:04:08 »
U mna tiez po instalacii noveho jadra mrzol system, ale stacilo len nainstalovat ovladace na grafiku lebo isli na mesa.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2008, 17:24:06 »
No mne to s mesa mrzne a ked dam nove tak sa vobec Xka nespustia...

cinan

« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2008, 20:51:21 »
skus instalovat ovladace na GK cez envy, tiez som mal niekedy problemy s Xkami
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 28 Června 2008, 20:56:41 »
jak už tu bylo řečeno, to se xka obvykle souvisí s kartou nebo ovladačem.
k tomu vypínání, to j způsobené acpi / power managerem, obvykle stačí tak půlminutky počkat a je to v pohodě a pak znovu spustit nabídku pro vypínání a měla už by se normálně objevit. Dělá to na nějakých notebookách, obvykle to značí problém s acpi. Jo a ještě jedna věc systém se nesekne, po té době až se acpi/power manager zpamatují, jede systém normálně dál. Jinak vím, že se to dělo na Ubuntu 7.10, s 8.04 jsem to ještě neviděl...

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #6 kdy: 29 Června 2008, 09:17:14 »
asi by to chtělo kouknout do nastavení X-ek
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf
prostý user
...selským rozumem...

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Července 2008, 19:22:44 »
Tieto problemy mam na PC, nie na notebooku, Ubuntu 7.10 slo uplne v pohode, tieto blbosti zacalo robit iba 8.04 po urcitom case. Do nastaveni Xiek som sa pozeral, su nastavene tak isto ako boli vtedy ked to slo este OK.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.