Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde odstranit diskový oddíl  (Přečteno 4943 krát)

kamilma

• Návštěvník
Nejde odstranit diskový oddíl
« kdy: 04 Července 2008, 14:11:15 »
Dobrý den,
mám problém s odinstalací Ubuntu. Zkoušel jsem návod na http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu ale v Gparted mě to při pokusu o odstranění diskového oddílu ext3 hodilo hlášku Please unmount any logical partitions having number higher than 5. U oddílu linux-swap mi tlačítko delete ani nešlo zmáčknout. Diki za odpovědi

luisah

• Závislák
Re: Nejde odstranit diskový oddíl
« Odpověď #1 kdy: 04 Července 2008, 14:37:03 »
Citace
Please unmount
V Gparted by tam mělo být tlačítko unmount, tak je potřeba partition odmountovat. Po odmountování by ti mělo jít vše odstranit upravit.

kamilma

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2008, 14:55:19 »
Tlačítko unmount jsem nenašel:(. Ale ve windowsech v správci disků jsou ty dva oddíly taky tak je můžu odstranit z tama ne?

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2008, 15:01:54 »
Tlačítko unmount jsem nenašel:(. Ale ve windowsech v správci disků jsou ty dva oddíly taky tak je můžu odstranit z tama ne?
Česky to je:
Označíš si partition, kterou chceš odstranit, pak jdeš do oddíl -> a tam odpojit (dělej to z live cd ubuntu) -> u partition tam je zámeček pokud oddíl není odpojen (unmountnut).

kamilma

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2008, 15:32:28 »
No už sem to odstranil, ale teď me to háže v GRUBu error 22. Navíc v biosu mam zašedly nastaveni bootování takže nemůžu nabotovat ani windows cd. Vubec se nemužu dostat do žadnyho systemu pls poradte nekdo rychle.

kamilma

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Července 2008, 15:35:39 »
Teď jsem četl na wiki že musím zavést Win z CD a v konzoli dat fixmbr ale ja mam zasedly nastaveni bootovani nejde to zmacknout co s tim? pls rychle je to důležitý

kamilma

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Července 2008, 16:56:36 »
Už sem to vyřešil stačilo na chvílu vydělat baterku ze základní desky:D díki.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.