Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dvě LAN karty v PC  (Přečteno 1624 krát)

mirekxyz

• Návštěvník
Dvě LAN karty v PC
« kdy: 05 Července 2008, 12:33:35 »
Mám na PC HH a na základní desce ( MSI K9N Diamond ) dvě GLAN. Jsem připojený k netu přes UPC modem, zapojený do routeru SMC, který slouží jako DNS. Z něj vede linka do GBit switche a na něj jsou trvale připojené obě karty v PC, NAS D-Link a občas NTB. Připojení k netu funguje všude OK, Samba spojení mezi PC a NAS také. Je ale poměrně pomalé a tak bych se chtěl zeptat, jestli a jak by bylo možné zapojit obě GLAN ( něco na způsob síťového mostu ve WIN ), aby se při přenosu dat mezi PC a NAS plně využila jejich rychlost.

Předem děkuji za rady a nápady.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Re: Dvě LAN karty v PC
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2008, 21:38:21 »
Asi by to šlo udělat, ale k čemu by to bylo, pokud máš na NASce jen jeden Gbit port, tak z toho víc nevytáhneš. Navíc to může brzdit také ten switch, pokud není dost výkonný.
Kubuntu forever :-)

mirekxyz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2008, 21:41:49 »
Na NASu je jenom jeden GBit port, to je fakt. Já jsem něco tkoušel s NetworkManagerem a podařilo se mi dosáhnout toho, že pracují oba porty. Ale třeba při přenášení větších souborů rychlost přenosu hrozně kolísá ( řádově ). Switch je gigový, takže by brzdit neměl. Ani tak mi nešlo o nějaké zázračné zvýšení rychlosti ( NAS není připojený pořád, jenom podle potřeby ), ale spíš o princip, jak to udělat. Třeba při případném spojení se serverem by to význam mělo.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2008, 03:04:00 »
Jde všechno, zkuste si vyhledat: IEEE 802.3ad, LACP protokol
Podporuje váš switch 802.3ad, případně jiné protokoly pro port trunking, bonding ?

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.