Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/  (Přečteno 1906 krát)

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Keď sa idem pripojiť cez gnome-ppp tak sa to zastaví a nič to nerobí
log:
ubuntu@ubuntu:~$ gnome-ppp
WVCONF: /home/ubuntu/.wvdial.conf
GNOME PPP: Connecting...
GNOME PPP: STDERR: --> Ignoring malformed input line: ";Do NOT edit this file by hand!"
GNOME PPP: STDERR: --> WvDial: Internet dialer version 1.60
GNOME PPP: STDERR: --> Cannot set information for serial port.
GNOME PPP: STDERR: --> Initializing modem.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: ATX3
GNOME PPP: STDERR: ATX3
GNOME PPP: STDERR: OK
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
GNOME PPP: STDERR: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
GNOME PPP: STDERR: OK
GNOME PPP: STDERR: --> Modem initialized.
GNOME PPP: STDERR: --> Please enter password (or empty password to stop):
1234

1234 je testovacie heslo ktore zadávam pri meno heslo, nechápem prečo to odomňa pýta nejaké heslo. Keď spustím cez konzolu toto iste vypíše a keď niečo zadám tak to nič nezrobí
modem nieje winmodem, nepočujem žiadne vytáčanie
nastavenie serioveho portu by malo byť ok
skúšal som návod:
https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto/SetUpDialer
cez networkadmin som to nevedel rozbehať

Firzen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1287
    • Zobrazit profil
    • Beroot
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #1 kdy: 05 Červenec 2008, 15:54:51 »
Jako jméno a heslo pro gnome-ppp zadej své uživatelské jméno a heslo ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #2 kdy: 05 Červenec 2008, 17:13:17 »
pomohlo  :) ale modem zavesi, mi to pripada akokeby bolo zadane zle meno alebo heslo pričom som vo windovse skusil zadať a fungovalo, podľa logu mi to pripada akokeby server chcel odomňa IP  ::)

meno som nahradil: *mojlogin*
NOME PPP: Connecting...
GNOME PPP: STDERR: --> Ignoring malformed input line: ";Do NOT edit this file by hand!"
GNOME PPP: STDERR: --> WvDial: Internet dialer version 1.60
GNOME PPP: STDERR: --> Cannot set information for serial port.
GNOME PPP: STDERR: --> Initializing modem.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: ATX3
GNOME PPP: STDERR: ATX3
GNOME PPP: STDERR: OK
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
GNOME PPP: STDERR: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
GNOME PPP: STDERR: OK
GNOME PPP: STDERR: --> Modem initialized.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: ATM1L3DT01919
GNOME PPP: STDERR: --> Waiting for carrier.
GNOME PPP: STDERR: ATM1L3DT01919
GNOME PPP: STDERR: CONNECT 115200
GNOME PPP: STDERR: User Access Verification
GNOME PPP: STDERR: Welcome in ISDN ST_OnLine, Enter Your Username:
GNOME PPP: STDERR: --> Carrier detected.  Waiting for prompt.
GNOME PPP: STDERR: Welcome in ISDN ST_OnLine, Enter Your Username:
GNOME PPP: STDERR: --> Looks like a login prompt.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: *mojlogin*
GNOME PPP: STDERR: *mojlogin*
GNOME PPP: STDERR: Enter Your Access Password:
GNOME PPP: STDERR: --> Looks like a password prompt.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: (password)
GNOME PPP: STDERR: po-nas-1>
GNOME PPP: STDERR: --> Hmm... a prompt.  Sending "ppp".
GNOME PPP: STDERR: ppp
GNOME PPP: STDERR: IP address or hostname:
GNOME PPP: STDERR: --> Looks like a login prompt.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: *mojlogin*
GNOME PPP: STDERR: *mojlogin*
GNOME PPP: STDERR: Translating "*MOJLOGIN*"
GNOME PPP: STDERR: % Bad IP address
GNOME PPP: STDERR: po-nas-1>
GNOME PPP: STDERR: --> Hmm... a prompt.  Sending "ppp".
GNOME PPP: STDERR: ppp
GNOME PPP: STDERR: --> Don't know what to do!  Starting pppd and hoping for the best.
GNOME PPP: STDERR: --> Starting pppd at Sat Jul  5 16:46:04 2008
GNOME PPP: STDERR: --> Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied
GNOME PPP: STDERR: --> --> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky.
GNOME PPP: STDERR: --> Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied
GNOME PPP: STDERR: --> --> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky.
GNOME PPP: STDERR: --> Pid of pppd: 5633
GNOME PPP: STDERR: --> Using interface ppp0
GNOME PPP: STDERR: --> Disconnecting at Sat Jul  5 16:46:35 2008
GNOME PPP: STDERR: --> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
GNOME PPP: STDERR: --> man pppd explains pppd error codes in more detail.
GNOME PPP: STDERR: --> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.


/var/log/messages
Jul  5 16:48:40 ubuntu pppd[5685]: pppd 2.4.4 started by ubuntu, uid 1000
Jul  5 16:48:40 ubuntu pppd[5685]: Using interface ppp0
Jul  5 16:48:40 ubuntu pppd[5685]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyS0
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: LCP: timeout sending Config-Requests
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: Connection terminated.
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: Receive serial link is not 8-bit clean:
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: Problem: all had bit 7 set to 0
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: Modem hangup
Jul  5 16:49:11 ubuntu pppd[5685]: Exit.


man pppt a našiel som exit code:
16     The link was terminated by the modem hanging up.

Firzen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1287
    • Zobrazit profil
    • Beroot
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #3 kdy: 05 Červenec 2008, 20:05:00 »
Nejste první, kdo má problém s modemem.. už se mi to nechce psát znova a znova, a tak jsem to napsal jednou provždy na mé stránky ;) http://beroot.ic.cz/index.php?page=modemy.html
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #4 kdy: 05 Červenec 2008, 21:14:36 »
mrkol som sa na návod /asi pre mňa keď ma dnešný dátum :D/, nepomohlo, furt to iste navyše potrebujem aby sa mi to nevytačalo keď sa zapne PC
PS:dúfam že na infolinke mi dali spravne DNS lebo mi to povedali podozrivo skoro  ::)

Firzen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1287
    • Zobrazit profil
    • Beroot
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #5 kdy: 05 Červenec 2008, 21:41:37 »
mrkol som sa na návod /asi pre mňa keď ma dnešný dátum :D/, nepomohlo, furt to iste navyše potrebujem aby sa mi to nevytačalo keď sa zapne PC
PS:dúfam že na infolinke mi dali spravne DNS lebo mi to povedali podozrivo skoro  ::)
Tak to je divné.. mě to takhle funguje; i lidem, kterým jsem radil před vámi to fungovalo(byli dva)... to mě mrzí :'(
Jaký přesně používáte modem?? je to karta do notebooku nebo klasický "stolní" ??
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #6 kdy: 05 Červenec 2008, 22:16:46 »
klasický stolný na com port, microcom office porte voice /rok výroby 1997  ;D/
mám pocit že chyba nastáva tuna:
GNOME PPP: STDERR: IP address or hostname:
GNOME PPP: STDERR: --> Looks like a login prompt.
GNOME PPP: STDERR: --> Sending: *mojlogin*
ale ani srnka netuší čo s tým  ::)

Firzen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1287
    • Zobrazit profil
    • Beroot
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #7 kdy: 06 Červenec 2008, 10:07:54 »
Ještě zkuste svoje gnome-ppp nastavit jako já - jsou důležitá hlavně ta zaškrtávací políčka, jinak ostatní údaje samozřejmě neměňte. Zde je obrázek :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #8 kdy: 06 Červenec 2008, 10:52:39 »
a zase to iste, asi pôjde 2500sk do kanalu za vistu  :'(

Miki22

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 247
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #9 kdy: 06 Červenec 2008, 11:07:51 »
Podla toho vypisu sa to snazi pripojit ako ISDN. Mas doinstalovanu podporu pre ISDN?
Nieco ako ipppd?
Len napad..  :)
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

vito45

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
Re: dialup modem chce heslo? /snažím sa rozbehať dialup pripojenie/
« Odpověď #10 kdy: 06 Červenec 2008, 21:20:37 »
podporu pre isdn nemám lebo isdn nemám, všeobecne, z toho výpisu mi pripadá že to ppp tipuje odpovede  :D